Poliția Capitalei a descins peste protestatari în miez de noapte! Acțiunea ar fi fost coordonată de unul dintre șefii care s-a întâlnit cu Duduienii

Sâmbătă, protestatarii au campat în Piața Victoriei și au anunțat că nu mai pleacă de acolo până când nu li se îndeplinesc revendicările. Protestul este organizat de Alianța pentru Unirea Românilor, prezidat de unionistul Georghe Simion.

Manifestanții acuză o „intervenție abuzivă” pe care forțele de ordine au efectuat-o în noaptea de duminică spre luni.

Mai mult, într-un live pe Facebook, George Simion susține că acțiunea a fost coordonată de numărul din Poliția Capitalei, comisarul-șef Aurelian Ciocîrlan.

După interventia abuziva de la miezul noptii cand au vrut sa ne scoata cu forta din Piata Victoriei, am descoperit că la fața locului coordona acțiunea numărul 2 din poliția București, Aurelian Ciocârlan”, spune Simion.

Bugetul.ro reamintește că numele adjunctului Poliției Capitalei a fost menționat în scandalul care a dus la demisia chestorului Liviu Vasilescu din fruntea Inspectoratului General al Poliției Române.

Concret, și Aurelian Ciocîrlan ar fi participat la întâlnirea pe care șefii Poliției Române au avut-o cu liderii clanului Duduianu, înainte de înmormântarea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian.

Potrivit informațiilor noastre, Duduienii ar fi vrut să împartă 6.000 de pachete în memoria lui Emi Pian, astfel că șefii Poliției s-au întâlnit cu liderii cunoscutei grupări pentru a le ordona fraților lui Mototolea să nu distribuie acele pachete, în plină pandemie de SARS-CoV-2.

Revendicările protestatarilor

1. Desfășurarea procesului de învățământ în școli, nu în sistem online, cu asigurarea condițiilor de igienă impuse de pandemie. Toaletele și apa curentă nu trebuie să lipsească din nicio școală.

2. Demiterea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, în contextul accidentului de circulație provocat în data de 30 august, pentru încălcarea flagrantă a regulilor de conduită pe drumurile publice, sfidarea participanților la trafic și aruncarea întregii responsabilități pe umerii unui militar care are constrângeri în a reacționa public

3. Anchetarea achizițiilor publice făcute în pandemia de SARS-CoV-2 și, după caz, recuperarea prejudiciilor acolo unde acestea s-au realizat cu încălcarea legii (obținerea de foloase necuvenite, achiziția de mărfuri neconforme, infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, mită, trafic de influență etc.).

4. Renunțarea la măsurile derogatorii de la obligațiile prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului și restabilirea dreptului la libertatea întrunirilor și adunărilor publice, fără îngrădire.

5. Asigurarea accesului imediat la medicamente vitale pentru populație (precum Euthyrox sau tratamentele necesare bolnavilor de cancer și de alte boli grave) prin punerea sub control militar a achizițiilor necesare și a modului de distribuire.

6. Asigurarea asistenței medicale în spitale pentru bolnavii cu afecțiuni cronice.

7. Anchetă extinsă a Consiliul Concurenței referitoare la poziția de monopol a companiilor austriece care desfășoară activități în sectorul forestier.

8. Anchetarea cu celeritate de către Procuratura Generală a marilor privatizări făcute după căderea comunismului.

9. Sistarea procedurilor de vânzare a pachetelor majoritare deținute de statul român la companii precum CEC Bank, Eximbank, Hidroelectrica, TAROM ș.a.

10. Clasificarea hidrocentralelor de pe râul Jiu în rândul obiectivelor de interes national și finalizarea lucrărilor ajunse în stadii avansate.

Vezi și

Traian Băsescu îl desființează pe Nicușor Dan: Câte am aflat despre el, după ce au apărut înregistrările, mă cutremură

Foto. Dan Bucura publică dovada și o face de râs pe Clotilde Armand: Ea trebuie să citească, inclusiv atunci când filmează un clip electoral

Paparazzii au turnat-o! După ce consumă alcool, candidata PNL-USR-PLUS la Primăria Sectorului 4

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare