sursa foto:  mditv.ro

Se revoluționează Poliția Română! Își schimbă fața în lupta cu terorismul și cu autorii de infracțiuni grave

Inspectoratul General al Poliției Românie anunță că demarează „PROIECTUL ROFSIB2020OS2A13P02 – ‚,Dezvoltarea capacității autorităților naționale competente în scopul îndeplinirii standardelor minime de calitate a datelor dactiloscopice, utilizate în contextul Sistemului de Informații Schengen, pentru identificarea autorilor unor infracțiuni grave sau infracțiuni de terorism” – SIS RECAST”.

Poliţia Română derulează Proiectul ROFSIB2020OS2A13P02 ‚,Dezvoltarea capacității autorităților naționale competente în scopul îndeplinirii standardelor minime de calitate a datelor dactiloscopice, utilizate în contextul Sistemului de Informații Schengen, pentru identificarea autorilor unor infracțiuni grave sau infracțiuni de terorism” – SIS RECAST, transmite IGPR.

Poliţiştii vor beneficia de o serie de sisteme criminalistice destinate asigurării standardelor minime de calitate a datelor criminalistice și de sesiuni de instruire în domeniul managementului calității și utilizării sistemelor achiziționate.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Naţional Fondul pentru Securitate Internă – componenta frontiere şi vize, derulându-se pe parcursul a 24 de luni, respectiv în perioada 27.04.2020 – 26.04.2022.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de dezvoltarea capacității autorităților naționale competente în scopul prevenirii, depistării și investigării criminalității în scopul respectării standardelor minime de calitate a datelor dactiloscopice în vederea verificării identității unei persoane în conformitate cu articolul 33 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr.1861/2018, privind instituirea, funcționarea și utilizarea Sistemului de Informații Schengen (SIS).

În această perioadă, se vor achiziţiona sisteme criminalistice destinate asigurării standardelor minime de calitate a datelor criminalistice și vor fi organizate sesiuni de instruire în domeniul managementului calității și utilizării sistemelor achiziționate.

Proiectul are un buget total de 4.197.772,10 lei, din care 3.148.329,08 lei reprezintă finanţarea Uniunii Europene şi 1.049.443,02 lei co-finanţare.

Vezi și

EXCLUSIV Dezvăluirea care răstoarnă scandalul momentului: ‘De acolo a pornit, de fapt’

Totul a fost o mascaradă! Încătușarea de Kaufland a fost regizată de adepții lui Gregorian Bivolaru

Noi vouchere pentru angajați! Unde le-ați putea folosi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare