sursa foto:  digi24.ro

Polițiștii dau din nou lovitura! Tone de pește stricat au fost confiscate

După cele 115 percheziții efectuate ieri, în dosarul privind comercializarea ilegală a unor cantități mari de pește, aduse din străinătate, politistii au pus în aplicare 32 de mandate de aducere, persoanele identificate fiind audiate la sediul Parchetului Curții de Apel Constanța.

De asemenea, au fost confiscate următoarele sume de bani: 295.367 RON, 16.490 EURO, 11.645 USD, 90 GBP.

Totodată, politistii au confiscat 5.562 kg peste și produse din peste, improprii consumului uman, care au fost retrase de la comercializare de către reprezentanții DSVSA, întreaga cantitate fiind dirijata spre unități de incinerare.

Reprezentanții DSVSA, care au acordat sprijin echipelor de percheziții au aplicat 5 sancțiuni contravenționale in valoare totala de 73.000 lei, pentru nerespectarea legislație din domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, scrie știripesurse.ro

„Pescuiesc prin metode barbare din fluvii extrem de poluate în zone în care pescuitul este interzis din cauza poluării industriale și este interzisă exploatarea piscicolă din cauza poluanărilor. Fără autorizații de export sau livrări intracomunitare. Braconau cu plasă, cu baterii, vorbim de cantități de peste 500 de tone. Un fluviu din Spania, Ebru, dar și în fluviul Po din Italia. În general cam prin aceste zone se pescuia. Cumpărau 50 de kilograme de la o firmă, luau antetul și îl falsificau. Intrau apoi în România cu dubițe de 3,5 tone, că nu prea le controlează. Nu era transportat cu frigoterme autorizate. Erau simple. Mai dormea șoferul, mai oprea motorul. Ajungeau după patru zile. „Mă, dar cam miroase. Spală-l cu oțet. Sau taie-l rondele și ține-l la marinat ca să nu miroasă”. Și îl țineau în soluție salină ori oțet. Peștele era stricat. Inclusiv în Deltă se livra, inclusiv mari retaileri. De unde se cumpără pește proaspăt, azi distribuiau fie rondelele alea împuțite, fie pește proaspăt, transportat cu trei bucăți de gheață. După patru zile de mers din Spania, ala era peștele proaspăt!! Ce era în interior, Dumnezeu cu mila”, a declarat procurorul de caz.

Citește și:

Ordinul se aplică de azi! Schimbarea care vizează milioane de români

Surpriză pentru mii de angajați! Cine sunt cei care primesc bani pentru prezența la muncă

EXCLUSIV Informații noi de la Poliția Română privind intervenția în forță demarată azi: ‘Doar s-a adus’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare