sursa foto:  captură Youtube

Polițiștii reacționează la adresa șefului de inspectorat din materialul Recorder: ‘Nu a zis nimic despre caracatița construită sub el’

Polițiștii de la Sindicatul Polițiștilor din România Diamantul lansează acuzații grave la adresa fostului șef al IPJ Neamț, Paul Tablan.

În materialul Recorder, Tablan susține că a fost „executat”, scos la pensie la ordin politic și că Direcția Generală de Protecție Internă a MAI ar fi acționat la comanda PSD.

Polițiștii de la Diamantul îl acuză pe Tablan de ipocrizie. Ei vorbesc despre o adevărată caracatiță construită în perioada în care Tablan era șef al IPJ Neamț și despre „sporuri de excelență date pe cumetrii și prietenii de crâșmă”.

Mai mult, polițiștii afirmă că asupra lui Paul Tablan planează suspiciuni de plagiat ale tezei acestuia de doctorat.

Trebuie precizat și că Direcția Generală de Protecție Internă, fosta unitate „Doi și-un sfert”, a subliniat că acuzațiile lui Tablan că s-ar fi acționat la ordin politic sunt neîntemeiate, dat fiind că „procedura revalidării a fost demarată la începutul anului 2019 și a fost finalizată la sfârșitul aceluiași an, momente la care conducerea MAI a fost exercitată de două persoane din formațiuni politice distincte”. Mai precis, DGPI afirmă că procedura a a fost demarată în mandatul lui Carmen Dan (PSD), în era Dragnea, și s-a încheiat în mandatul lui Marcel Vela (PNL), în timpul Guvernului Orban.

Vezi și Cătălin Ioniță, chestorul victimizat de Recorder, a fost implicat în mai multe scandaluri: S-a dovedit că și-a plagiat teza de doctorat și a fost acuzat că-și face un bloc în Capitală

DGPI, despre cazul Tablan:

„De asemenea, aserțiunile domnului Paul-Costel TABLAN privind neprelungirea autorizației sale de acces la informații clasificate în urma unei presupuse „comenzi” date de ministrul afacerilor interne/alți factori politici sunt neîntemeiate, nefiind susținute sub niciun aspect de date obiective, având în vedere faptul că activitatea de revalidare este o măsură obligatorie potrivit Legii nr. 182/2002, fiind inițiată la expirarea perioadei de valabilitate a autorizației de acces deţinute anterior. Mai mult, în cazul domnului Paul-Costel TABLAN, procedura revalidării a fost demarată la începutul anului 2019 și a fost finalizată la sfârșitul aceluiași an, momente la care conducerea MAI a fost exercitată de două persoane din formațiuni politice distincte. De altfel, în intervalul de referință, funcția de ministru al afacerilor interne a fost exercitată de cinci demnitari diferiți”.

Vezi și De ce nu a solicitat USR desființarea MAI și a ‘Doi și-un sfert’ când era la guvernare și a avut-o secretar de stat la MAI pe Irina Alexe, cea cu soț la DGPI?

Acuzațiile făcute de polițiștii de la Diamantul:

<<E greu sa ne abtinem a nu remarca ipocrizia pitita in albul imaculat al inocentei si jucat de unii intervievati in ancheta Recorder. Cred ca va amintiti zecile de note de fundamentare a sporurilor de excelenta, date din burta de acest domn (cu motivari gen „are un copil student” ori „se intelege bine cu nevasta”) si pe care le-am facut publice.

Cum de nu a lamurit domnul ex inspector sef de Neamt cam ce competente l-au inmatriculat imediat intr-o firma privata, cu doi trei angajati si cu ditamai SUV ul la dispozitie, ca masina de serviciu? O fi cumva recompensa pentru bagajul de „cunostinte” duse din varful politiei in privat si mediul politic? Nu a zis nimic despre caracatita construita sub el si sporurile de excelenta date pe cumetrii si prietenii de crasma.

Despre suspiciunea de plagiat al tezei sale de doctorat uitata prin sertare si inabusita de alte nume „mai grele”, ce sa mai zicem? Poate are timp sa o publice si sa ne impartaseasca din descoperirile lui legate de domeniul „aparare si ordine publica”>>.

Ce a spus Tablan în ancheta Recorder:

Mă numesc Costel Paul Tablan, am fost șeful Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Când am împlinit 47 de ani, am primit și decizia de pensionare. Am fost obligat să iau această decizie deoarece nu aveam acces la informații clasificate. Am avut discuții cu șefii mei ierarhici, cu persoane din Corpul de control, mi s-a sugerat că trebuie să părăsesc funcția pentru că am deranjat un personaj important pe plan local. La un moment dat chiar mi s-a spus cu nume și prenume că l-am deranjat pe președintele Consiliului Județean Neamț, domnul Ionel Arsene. Nu am răspuns la solicitările avute de a pune pe funcție niște apropiați de-ai dumnealui, după care dumnealui a avut și acea problemă cu încălcarea legii pentru care este judecat și în prezent, a petrecut o perioadă de 30 de zile în Arestul preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

În opinia lui, și trag această concluzie în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu el, m-a acuzat de un anumit exces de zel în a înregistra dosare penale ce îl vizează. La un moment dat, mi s-a adus la cunoștință de către cei de la DGPI că urmează să fiu supus unui interviu în vederea clarificării unor aspecte ce țin strict de gestionarea informațiilor clasificate.

A avut loc la unitatea centrală de la sediul DGPI, din București, și mi-au spus că în opinia lor au date și informații, clasificate dealtfel, care reprezintă riscuri, vulnerabilități, la nivelul siguranței naționale. Mi s-a adus la cunoștință, în cele din urmă că nu dețin autorizație de acces la informații, dar nu se indică în ordin nici un temei legal.

Nu mi se arată nici o faptă și nu este nici o încadrare juridică. Ești cu spatele la zid, nu ai cum să te aperi, sau te aperi în orb. Toată desfășurarea evenimentelor mi-a format, mie personal, această convingere. S-a ales această metodă patentată, nu sunt primul probabil nici ultimul, în vederea înlăturării de pe funcția de inspector-șef”.

Tablan a susținut că DGPI a acționat la comandă politică. „În cazul meu, așa s-a întâmplat. Dacă spuneți dumneavoastră, uneori. În cazul meu, eu sunt convins că așa este”, a spus el.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare