sursa foto:  jurnalulolteniei.ro

Polițiștii, solicitare către ministrul Afacerilor Interne: Vor banii de echipament și după 1 iulie, până la primirea noilor uniforme

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, organizație ce numără circa 40.000 de membri, face o solicitare către Ministerul Afacerilor Interne și ministrul Lucian Bode.

SNPPC, prin președintele său, Vasile Zelca, cere ca polițiștii să primească norma de echipament și după data de 1 iulie, până la primirea noilor uniforme.

Vezi și EXCLUSIV Poliția, în acțiune! Măsuri luate de Ministerul de Interne, pe fondul invaziei Federației Ruse în Ucraina!

Către,

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Domnului Lucian-Nicolae BODE

În calitate de Federație reprezentativă la nivelul MAI, urmare colaborării anterioare privind elaborarea ,,HG nr. 985/2021, pentru modificarea şi completarea HG nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti”, precum și a ,,OMAI nr. 183 din 10 decembrie 2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție (…)”, vă solicităm prorogarea termenului prevăzut pentru acordarea lunară a sumelor aferente normei anuale de echipare până după distribuirea către beneficiari a noilor uniforme.

Considerăm că modificarea actelor normative sus-menționate, în sensul celor solicitate de către noi, este necesară în contextul crizei militare actuale, de la frontierele României, precum și în situația în care procedurile și termenele privind încheierea contractelor de achiziție a noilor uniforme/echipamente nu pot fi finalizate/respectate din motive obiective.

Totodată vă rugăm să efectuați demersurile legale ca toți polițiștii care se vor pensiona până la distribuirea noii uniforme/echipament să primească la data încetării raporturilor de serviciu norma de echipare sistată.

Așteptăm răspunsul dumneavoastră la adresa de e-mail din antet.

Cu stimă și mulțumiri,

Președinte FSNPPC

Vasile ZELCA”, transmite SNPPC.

Amintim că, începând cu luna iulie 2022, potrivit legislației în vigoare, polițiștii nu vor mai încasa norma de echipament, în valoare de 250 de lei pe lună.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare