sursa foto:  SASHA MORDOVETS/GETTY IMAGES

Politologul Cristian Pîrvulescu: ‘Ucraina are cea mai puternică armată din Europa. Războiul va dura atât de mult cât Vladimir Putin va fi la putere’

Politologul Cristian Pîrvulescu spune că ofensivele Ucrainei ne arată că războiul va continua, iar durata acestuia depinde foarte mult de timpul pe care îl are Vladimir Putin în funcția de președinte al Rusiei. 

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre mesajul Secretarului General al NATO:

„Este în interesul nostru de securitate pe termen lung să susţinem Ucraina”, a spus Jens Stoltenberg luni, 28 noiembrie 2022, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele României Klaus Iohannis.

Întrebat  ce înseamnă „lung”, politologul Cristian Pîrvulescu a explicat că:

„Lung înseamnă cel puțin doi ani de zile. Este unul dintre scenariile pe care NATO le are în vedere și nu este o noutate în privința lui Stoltenberg, care vorbește despre asta de la început sau după primele două luni în care a devenit clar că Rusia nu-și va atinge obiectivele repede, dar nici Ucraina nu va avea capacitatea militară să schimbe situația”.

Cristian Pîrvulescu: „Ucraina are o armată foarte puternică, cea mai puternică armată din Europa, în condițiile în care armamentul de care dispune nu este de cea mai bună calitate”

„Trebuie să spunem că între timp am realizat cu toții, și în România și în restul lumii, că Ucraina are o armată foarte puternică. Vorbim în momentul de față despre cea mai puternică armată din Europa care dovedește o forță combativă extraordinară în condițiile în care armamentul de care dispune nu este de cea mai bună calitate – nu are acces la cel mai bun armament NATO. Cu toate acestea, a reușit două ofensive interesante în toamna acestui an – și-n momentul de față există lupte grele în Donbas”, a explicat Cristian Pîrvulescu.

Cristian Pîrvulescu: „Cât de mult va continua războiul din Ucraina? Cât de mult va sta Putin la putere”

„Asta ne arată că lucrurile vor continua. Cât de mult? Cât de mult va sta Putin la putere. Și aici, mesajul domnului Stoltenberg a fost cât se poate de clar: să nu-l lăsăm pe putin să câștige. Ce înseamnă ca Putin să câștige? Înseamnă ca printr-un tratat de pace să-și conserve zonele ocupate în acest moment. În acel moment, toți dictatorii vor înțelege că ordinea mondială poate fi ușor pusă în discuție și multiplicarea războaielor va crește foarte mult”, a mai spus Cristian Pîrvulescu, conform europafm.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare