sursa foto:  revista22.ro

Politologul Cristian Pîrvulescu: ‘Viena a fost și este o placă turnantă a spionajului rus. Partidele conservatoare din Austria au avut o relație foarte bună cu regimul lui Putin’

Politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice (SNSPA)a vorbit despre atitudinea Austriei față de aderarea României la Spațiul Schengen.

 

„Viena a fost și este o placă turnantă a spionajului rus și că Austria este, din punct de vedere economic, țara cea mai fragilă din cauza influenței capitalismului rusesc acolo. Deci s-ar putea să conteze și chestiunea asta, mai ales că partidele conservatoare din Austria au avut o relație foarte bună cu regimul lui Putin”, a spus Cristian Pîrvulescu.

„O situație pe care autoritățile de la București nu au luat-o în calcul și este o eroare – pentru că în Austria tendința asta este mai veche și este greu de rezolvat, doar Comisia poate să rezolve dacă poate să… în ceea ce privește Viena, este oarecum dificil peste noapte să rezolvi roblema. Comisia a venit cu noi elemente legate de migrație pentru a liniști Austria așa cum s-au făcut misiuni speciale pentru a vedea capacitatea României și Bulgariei, însă este o problemă greu de soluționat pentru că cred că în aceste două zile sau o zi care a mai rămas până se va lua decizia este dificil de soluționat”, a mai spus politologul.

„Depinde de foarte multe lucruri și depinde și de situația geostrategică în România și Bulgaria, dar mai ales în România. Bulgaria era dependentă de România, urma să fie premiată pentru rolul să geostrategic pe care-l are și nu se întâmplă lucrul acesta.

Adică ar mai fi o capitală care ar putea conta dacă ar transmite un semnal clar și asta se numește Washington.

Pentru că da, România joacă un rol foarte important în această conflagrație, în sensul că este o țară foarte apropiată de zona de conflict, importantă pentru sprijinirea Ucrainei și și din punct de vedere geostrategic l transporturilor, al infrastructurii”, a adăugat Cristian Pîrvulescu.

„Ar fi important ca România să facă parte din Schengen. Ei bine, aici s-ar putea să conteze dacă vor face vreo intervenție, dar timpul este foarte scurt. Am în continuare îndoieli în ceea ce privește rezultatul zilei de mâine fără să pot spune clar acum. Dacă punem în balanță, șansele să nu se întâmple sunt mai mari decât să se întâmple”, a mai explicat politologul, conform europafm.ro.

Vezi și:

CTP, despre opoziția Austriei față de aderarea României la Schengen: ‘Greu de imaginat o situație mai nedemocratică. Și ce argument minunat li se oferă astfel suveraniștilor anti UE, putiniștilor!’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare