sursa foto:  Facebook

Povestea profesoarei care a învins, la CEDO, statul român, după ce a fost marginalizată de colegi! A făcut Dreptul pentru a se apăra în instanță

Profesoară de Geografie în Bistrița, Cristina Rusu este un exemplu de avertizor de integritate hărțuit cu procese și ignorat de autoritățile din România. Dacă nu și-a găsit în țară dreptatea, Cristina s-a adresa CEDO, acolo unde a câștigat.

Povestea ei este pe cât de tristă pe atât de spectaculoasă: a dezvăluit neregulile de la Olimpiada Națională de Geografie, dar Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și, apoi, Ministerul Educației nu doar că au refuzat să le investigheze, dar s-au întors împotriva Cristinei Rusu, scrie presshub.ro.

Profesoara a fost dată în judecată, a pierdut procesul din România, a fost marginalizată de colegii ei și ignorată la restul concursurilor școlare. Cristina Rusu nu a cedat, însă. A făcut singură plângere la CEDO, apoi, pentru a se putea apăra eficient, s-a înscris la Facultatea de Drept. A învățat Drept, a luptat și a câștigat.

Cristina Rusu: „Oamenii să nu se lase doborâți de sistem și să lupte pentru drepturile lor”

Conform sursei citate,  Cristina Rusu vrea să scrie o carte anul acesta, despre ce i s-a întâmplat.

„Dorința mea este de a arata ce s-a întâmplat, în acei ani, în sistemul de învățământ și, mai ales, speranța că cei care sunt astăzi în funcții de conducere, la nivelul inspectoratelor școlare și a Ministerului Educației, cunoscând ce s-a întâmplat atunci, vor avea o altă abordare a problemelor de acest fel, respectiv vor face cercetări transparente în locul gunoiului ascuns sub preș.

Totodată, aș vrea să inspir alți oameni, să nu se lase doborâți de sistem și să lupte pentru drepturile lor”, a povestit Cristina Rusu, pentru PressHUB.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare