sursa foto:  antena3.ro

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații! Când ar putea fi redeschise mall-urile

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că o decizie în privinţa redeschiderii mall-urilor va fi luată de autorităţi doar cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie. 

Decizia de redeschidere sau nu a mall-urilor se va baza doar pe evaluările Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Guvernul doreşte să ia „decizii cât mai rapide”, însă „asta depinde de evoluţia epidemiei”, a anunțat Ludovic Orban

„Noi am gândit un plan de relaxare în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialişti în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip ce activitate. Sigur că este posibilă şi că ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor, deocamdată este prematur să spunem 100%. Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mall-urile, să deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie vom lua o decizie. Decizia se va fundamenta pe evaluarea Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, va fi luată în funcţie de evaluările INSP şi în funcţie de poziţiile de la nivelul comisiei anti-COVID care funcţionează la Ministerului Sănătăţii”, a declarat Orban, vineri, într-o conferinţă de presă.

Declarațiile au fost făcute de șeful Executivului, vineri, la Cernica, unde a participat la lansarea proiectului „Produs în Arie Naturală Protejată”.

Vezi și

EXCLUSIV Avem dovada. Abuz al Poliției în plină stare de urgență

Sebastian Ghiță dă lovitura! Sistemul judiciar din România, pus la pământ. Dosarul se va rejudeca de la zero

Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare