sursa foto:  click.ro

Premierul Marcel Ciolacu, despre ultima controversă legată de pensii: ‘În guvern nu a existat o astfel de propunere’

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit despre ultima controversă legată de pensiile din România.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, nu s-a încercat și nici nu se va încerca naționalizarea Pilonului II de pensii.

Șeful Executivului a spus, la Digi24.ro, că o astfel de propunere nu a existat în Guvern.

Marcel Ciolacu: „În guvern nu a existat o astfel de propunere”

„Controversa desființării Pilonului II de Pensii. Cine e de vină? Ca și procedură, nu putea să apară un amendament înaintea discursului meu, pentru că amendamentele se aprobă în Guvern. În guvern nu a existat o astfel de propunere.

Ce pot să vă spun: nici eu, nici Nicolae Ciucă nu am avut o discuție politică în ceea ce privește naționalizarea pilonului II.

Mai mult, nici eu, nici domnul Ciucă, nu vom lua o astfel de decizie. În rest, că cineva care are o propunere, o discuție, nu suntem în Evul Mediu, nu dăm foc la vrăjitoare, nu înfierăm oamenii că cineva a avut o opinie. Decizia politică este foarte clară.

Nu am avut o discuție serioasă pe acest subiect și nici nu vom avea. Repet, trăim în anul 2023, orice om are dreptul la o opinie (n.red. despre faptul că ar fi fost scris de secretarul de stat Daniela Pescaru).

Am avut discuția cu președintele Nicolae Ciucă și am avut aceeași opinie. Nu cred că este bine să venim pe un sistem care funcționează. Că pot fi anumite lucruri: să fie asigurări, să fie mai transparent, sunt lucruri care țin de funcționare nu de naționalizare. E închisă discuția”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare