sursa foto:  stirileprotv.ro

Premierul Nicolae Ciucă: România este în grafic cu îndeplinirea țintelor, jaloanelor și reformelor din PNRR

Premierul României, Nicolae Ciucă, afirmă că țara noastră este în grafic cu îndeplinirea țintelor din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Totodată, șeful Guvernului a vorbit de primii bani care vor veni prin PNRR.

„România este în grafic cu îndeplinirea țintelor, jaloanelor și reformelor din PNRR. Continuă contractările și avem, astăzi, confirmarea că există interes și că se fac toate eforturile pentru ca ceea ce România și-a propus prin Planul Național de Redresare și Reziliență să se concretizeze în beneficiul cetățenilor.

Aceste proiecte care vizează elaborarea/actualizarea documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană în formatul adaptat pentru Sistemul Informațional Geografic sunt contractate la o lună de la deschiderea platformei de depunere a proiectelor.

Apreciez ritmul în care se lucrează pentru a fructifica oportunitățile finanțării de proiecte și reforme prin PNRR și salut soluția unei platforme digitalizate prin care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a simplificat procedurile și a redus substanțial timpul de depunere și evaluare a proiectelor.

Am subliniat acest lucru, astăzi, la semnarea primelor 6 contracte finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență, selectate în cadrul apelurilor de proiecte pentru prima rundă din Componenta 10 – Fondul local, care are drept obiectiv dezvoltarea durabilă urbană și rurală, prin utilizarea soluțiilor verzi și digitale.

Este vorba despre șase contracte de finanțare încheiate între autorități publice locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în valoare de aproximativ 7,2 milioane de lei și care vizează reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale.

Acestea se adaugă primelor șapte contracte finanțate prin PNRR, din Componenta 5 – ”Valul Renovării”, semnate de Guvern în data de 7 iunie, pentru care au fost depuse peste 1.437 de cereri de finanțare, care vor beneficia de o finanțare de 2,4 miliarde de euro.

De la jumătatea lunii mai 2022, când a fost deschisă platforma digitală pentru prima rundă din Componenta 10 – Fondul local, au fost depuse 3.261 de cereri de finanțare însumând mai mult de 1,6 miliarde de lei, aproape 60% din fondurile alocate acestei componente. Termenul de finalizare a apelului de proiecte este 30 iunie.”, spune premierul.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare