sursa foto:  wprost.pl

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, mesaj dur: ‘Polonia și România trebuie să lupte împreună. Nu putem să ne uităm la UE ca la cei care trebuie ascultați și care trebuie să aibă întotdeauna cele mai bune soluții care sunt aduse în geamantan’

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat că „nu putem să ne uităm la Uniunea Europeană ca la cei care trebuie ascultaţi şi care trebuie să aibă întotdeauna cele mai bune soluţii care sunt aduse în geamantan” la Varşovia şi la Bucureşti.

 

Acesta a participat la Forumul economic România – Polonia, alături de omologul său român, Nicolae Ciucă.

El a vorbit, în contextul legislaţiei UE, despre pachetul de mobilitate şi pachetul legat de lucrătorii detaşaţi. „Ce altceva sunt decât doar o lovitură împotriva economiei româneşti şi poloneze, care au început să se descurce bine?„, a afirmat Mateusz Morawiecki, potrivit traducerii oficiale.

Premierul polonez a vorbit despre importanţa fluxului liber de persoane şi de mărfuri pe piaţa unică.

Noi nu putem să ne uităm la Uniunea Europeană ca la cei care trebuie ascultaţi şi care trebuie să aibă întotdeauna cele mai bune soluţii care sunt aduse în geamantan la Varşovia şi la Bucureşti. De aceea, în Bruxelles, în timpul discuţiei cu privire la piaţa unică europeană, am optat să se pună accentul pe fluxul liber de persoane şi de mărfuri. De ce? Pentru că în aceste sectoare putem avea nişte avantaje„, a spus şeful guvernului de la Varşovia.

”Polonia şi România trebuie să lupte împreună”

Astfel, a subliniat că „Polonia şi România trebuie să lupte împreună pentru aducerea la capăt a prestării serviciilor pe piaţa unică europeană„.

Trebuie să luptăm pentru aceasta, pentru că este în cel mai bun interes al întreprinzătorilor noştri„, a afirmat Morawiecki, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare