sursa foto:  digi24.ro

Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu: ‘Odată cu acest război din Ucraina, vom avea o nouă cursă a înarmărilor, pentru că nu doar România intenționează să crească cheltuielile de apărare’

Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu a declarat că a existat o goană nebună de a reduce taxe şi impozite, din varii motive, şi nu a existat o preocupare pentru a asigura României venituri fiscale care să permită nu numai creşterea pensiilor şi salariilor, dar să aibă şi investiţii.

El a mai spus că este firească preocuparea ministrului Muncii pentru creşterea veniturilor populaţiei, dar în acelaşi timp, ”trebuia să existe o preocupare şi pentru creşterea veniturilor bugetului”.
”A existat o goană nebună, nebună (..) de a reduce taxe şi impozite, din varii motive, şi nu a existat o preocupare pentru a asigura României venituri fiscale, bugetare, care să permită nu numai creşterea pensiilor şi salariilor, dar să aibă şi investiţii mai mari, să se ocupe de urgenţă în situaţii excepţionale, cum a fost pandemia, cum este criza energetică” , a spus Daniel Dăianu.

”În orice situaţie dificilă, România dă din colţ în colţ, fiindcă, dacă în UE ai o medie a veniturilor fiscale, inclusiv contribuţii, 40%, e mult mai simplu acolo să răspunzi la nişte urgenţe mari”.
Daniel Dăianu a precizat că, odată cu acest război din Ucraina, ”vom avea o nouă cursă a înarmărilor”, pentru că nu doar România intenţionează să crească cheltuielile de apărare.
”La noi totul se politizează”, a menţionat el, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare