sursa foto:  elmundo.es

Președintele Gitanas Nauseda avertizează Occidentul: ‘În acest imperiu, apetitul este nelimitat. Următoarele ținte ar putea fi Moldova, România, țările baltice, Polonia’

Președintele lituanian, Gitanas Nauseda, a spus că poftele Imperiului Rus sunt nelimitate, așa că trebuie făcut totul pentru ca Ucraina să iasă câștigătoare.

„Cred că, dacă Putin câștigă, poate veni la noi. Și nu este vorba doar de Lituania, următoarele ținte ar putea fi Moldova, România, țările baltice, Polonia. În acest imperiu, apetitul este nelimitat”, a spus Nauseda, potrivit Pravda.

Potrivit președintelui, securitatea Lituaniei va depinde doar de sfârșitul războiului din Ucraina.

„Singurul scenariu care ne va proteja țara de agresiunea lui Putin este succesul Ucrainei. Dacă Putin este oprit, ar putea fi sfârșitul erei sale”, a spus Nauseda.

Răspunzând la o întrebare despre amenințarea la adresa Rusiei asociată cu utilizarea armelor nucleare, Nauseda a subliniat că trebuie făcut tot posibilul pentru a opri acțiunile Rusiei.

„Dacă nu facem nimic, atunci pentru Putin va fi un apel direct să-și continue activitățile”, a adăugat președintele lituanian.

Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken este convins că Ucraina va supraviețui războiului, care a început cu o invazie pe scară largă a Rusiei, și a remarcat că această provocare a unit NATO într-un mod fără precedent, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare