sursa foto:  presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis, despre amenințările liderului de la Kremlin: Nu putem trata cu ușurință aceste amenințări. România, ca parte a NATO, este pregătită pentru orice scenariu

Prezent în Silicon Valley pentru a se întâlni cu antreprenorii români, preşedintele Klaus Iohannis a transmis că nu putem trata cu ușurință amenințările liderului de la Kremlin privind armele nucleare, însă precizează faptul că România, ca parte a NATO, este pregătită pentru orice scenariu, scrie antena3.ro

 

 

 

„Nu putem trata cu ușurință aceste amenințări. România, ca parte a NATO, este pregătită pentru orice scenariu. Doar că nu ne dorim orice scenariu.

Scenariul pe care ni-l dorim noi este retragerea Rusiei din Ucraina şi negocieri de pace. România nu trebuie să intre în panică.

România nu are de gând să intre în război cu NATO sau Rusia, dar dezescaladarea trebuie să fie de ambele părți.

Este o situaţie foarte tensionată, iar noi suntem într-o poziție specială, însă suntem hotărați să facem faţă oricărui scenariu”, a spus Klaus Iohannis, preşedintele României.

Antony Blinken, secretarul de stat american, a subliniat că este necesar să ne concentrăm să acționăm cu toții responsabil.

„Am auzit multă retorică iresponsabilă din partea lui Vladimir Putin, dar ne concentrăm să ne asigurăm că acționăm cu toții responsabil, mai ales când vine vorba de acest tip de retorică liberă.

This is a modal window.The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

Am fost foarte clar cu ruşii, atât în public, cât şi în privat, pentru a opri discuțiile libere despre armele nucleare.

Orice utilizare a armelor nucleare ar avea efecte catastrofale, desigur pentru ţara care le folosește, dar şi pentru mulţi alţii.

„Putin a pierdut deja acest război”

A pierdut deja în ceea ce a încercat să obțină. Pentru că rețineți, ceea ce a spus foarte clar de la început este că obiectivul său a fost să șteargă identitatea Ucrainei ca țară independentă, ceea ce a eșuat deja.

Ucrainenii luptă pentru propriul pământ. Ei luptă pentru propria lor țară. Rușii nu sunt. Și acești soldați ruși care sunt aruncați în acest conflict, deseori neștiind încotro merg sau ce fac – nu este ceva pentru care vor să lupte.

Ucrainenii luptă pentru propriul viitor. Ei luptă pentru propriul lor pământ. Ei luptă pentru propria lor viață”, a spus Antony Blinken, secretarul de stat american, într-un interviu pentru CBSnews, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare