Președintele Klaus Iohannis încă e jucător! Sindicaliștii din Educație anunță o posibilă încetare a grevei: Este mai mult decât cuvântul președintelui, este un angajament foarte ferm

Sindicaliștii din Educație au ieșit, în urmă cu câteva momente, de la negocierile cu președintele României, Klaus Iohannis.

Aceștia au declarat, în fața jurnaliștilor, că președintele Klaus Iohannis a girat un posibil acord între sindicate și Guvernul României, privind majorarea salariilor.

Sindicate: „Este mai mult decât cuvântul președintelui, este un angajament foarte ferm”

„Domnia sa a promis că se va implica, în sensul că va gira un eventual acord. Oamenii sunt cei care vor decide dacă se agreează acest acord”, a declarat liderul FSLI, Simion Hăncescu.

„Este mai mult decât cuvântul președintelui, este un angajament foarte ferm. Colegii noștri vor decide în cele din urmă”, a spus și Marius Nistor, președintele FSE Spiru Haret.

Ultima ofertă a premierului Nicolae Ciucă pentru profesori

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții liderilor sindicatelor din Educație. În cadrul dialogului, la care a participat și ministrul Educației, doamna Ligia Deca, au fost prezentate măsurile propuse privind majorarea veniturilor personalului din Învățământ.

În privința majorărilor salariale solicitate în cadrul noii grile din viitoarea Lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat garanțiile privind confirmarea utilizării ca reper pentru salariul debutantului pentru baza grilei de salarizare din învățământ la nivelul salariului mediu brut pe economie. Astfel, la nivelul coaliției de guvernare, așa cum a fost deja convenit și ulterior prezentat luni, 29 mai a.c., în cadrul întâlnirii liderilor coaliției cu reprezentanții sindicatelor din educație, va fi asumat un acord în acest sens, iar la nivelul Guvernului va fi adoptat un Memorandum ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

În privința solicitărilor privind majorarea veniturilor din Educație, până la intrarea în vigoare a noii grile, în condițiile în care deja prin măsurile luate la nivelul acestui Guvern toate veniturile personalului din Educație au ajuns la maximul din grilă, au fost consolidate asigurările privind resursele necesare pentru alocarea de sume tranzitorii, astfel încât fiecărui angajat dintre cei aproape 270.000 din categoria personalului didactic și didactic auxiliar să fie alocat un venit net de 4.000 de lei, în două tranșe, începând cu luna iunie, iar celor 65.000 din categoria personalului nedidactic un venit net de 1.500 lei, în două tranșe, începând cu luna iunie.

Aceste măsuri asumate la nivelul Guvernului vin în completarea alocărilor bugetare deja implementate de către actualul Executiv privind majorarea la maximul grilelor prevăzute de Legea 153/2017 întregului personal din Educație, alături de investițiile în infrastructura sistemului de învățământ”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare