București 2

sursa foto:  Pexels

Previziunea sumbră pentru București. Ce se va întâmpla cu taxele și impozitele, începând cu anul viitor

Începând cu anul 2025, cetățenii din București vor avea de plată taxe și impozite mai mari, se arată într-un proiect. Documentul a fost deja pus în dezbatere publică de către Primăria Municipiului București. Creșterea pe care ar trebui să o suporte este egală cu rata inflației din anul precedent.

În Legea nr. 277/2015 privind Codul Fiscal se arată că în cazul oricărui impozit sau taxă locală, se face indexarea pe data de 30 aprilie, de către consiliile locale. Luat la calcul este anul anterior, în care este interesant inflația comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Dacă proiectul de lege se aprobă, spre completarea reglementărilor, cetățenii vor avea de plată mai mult din 2025.

Cât ar putea plăti cetățenii din București pentru taxe și impozite

În cazul în care hotărârea se aprobă, cetățenii vor avea de plată încă 10,40% la taxe și impozite. Procentul a fost precizat de către Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Precizăm că bonificația pentru plata anticipată este a taxelor și impozitelor din București este de până la 10% și se aplică pentru: clădiri, terenuri, mijloace de transport personale.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! Acuzații de rasism la un mare spital din București: „Suntem țigani, nu tâlhari”. O femeie de etnie romă, dependentă de droguri, dată afară de medicul de gardă!

Unde poți plăti taxele și impozitele

Indiferent din ce oraș ești, procedura pentru a-ți plăti taxele și impozitele este relativ aceeași. Dacă știi că ai pe numele tău orice fel de proprietate, cu acte, ești bun de plată. Cum poți să-ți dai datoriile către stat? Sunt mai multe variante.

  1. La ghișeele administrațiilor financiare sau la casieriile direcțiilor de impozite și taxe locale. Nu este chiar cea mai prietenoasă variantă, mai ales pentru cei care știu că pot aștepta ore bune la cozi interminabile, unde mai stai și în picioare;
  2. Online. Unele, nu toate taxele și impozitele se pot achita și online. Situația este valabilă acolo unde primăriile au implementat acest sistem de plată, prin Internet Banking​ sau prin „​​Sistemul National Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar”, la adresa www.ghiseul.ro;
  3. La poștă. Pentru multe taxe și impozite locale, în București și alte orașe, există posibilitatea de plată la poștă;
  4. La CEC. O altă variantă este să depui banii la CEC, pentru a-ți plăti dările către stat.

CITEȘTE ȘI: Localitatea de lângă București care se confruntă cu un dezastru ecologic. Oamenii sunt revoltați de nepăsarea autorităților

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare