Primul gigant de pe piața locală care cere salarii majorate pentru profesori! Are mii de angajați

Un gigant de pe piața locală anunță că sprijină greva profesorilor și cere majorarea salariilor angajaților din Educație.

Gigantul Bosch, prin directorul general Mihai Boldijar, a precizat că „o societate fără profesori bine pregătiţi şi un sistem sanitar solid nu este o societate care să se poată dezvolta sănătos”.

Astfel, grupul Bosch solicită majorarea salariilor profesorilor.

„O societate fără profesori bine pregătiţi şi un sistem sanitar solid nu este o societate care să se poată dezvolta sănătos. Există afinităţi de a lucra în învăţământ, menirea de a fi dascăl, nu neapărat pentru salariu.

În învăţământ nu ai un salariu motivant, mediul privat este atrăgător acum. În trecut era mai atrăgător un job la stat. Acum, cele două categorii trebuie încurajate cu venituri lunare mai atrăgătoare.

Nu mai vorbesc de faptul că există un dezechilibru în societate – unele categorii au fost scutite de impozit, au fost ridicate salariile la un minim care a tot crescut. Dar profesorii nu au beneficiat de asta“, a spus Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentantul grupului Bosch în România, în contextul grevei din sistemul de învăţământ, conform Zf.ro.

Bosch este al doilea cel mai dorit angajator din industria auto din România, având peste 9.800 de angajaţi, din care peste 1.500 în cercetare şi dezvoltare.

În țara noastră, grupul are afaceri de peste 500 de milioane de euro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare