sursa foto:  Facebook

Problemele financiare i-au grăbit moartea Mioarei Roman. Datoriile uriașe pe care nu le mai putea achita

Vineri, 24 februarie 2024, Mioara Roman s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Aceasta se afla de ceva timp într-un azil din Snagov. În afara problemelor de sănătate, Mioara Roman a fost măcinată în ultimii ani și de datoriile uriașe pe care le avea. Citiți în continuare cu ce probleme financiare se confrunta fosta soție a lui Petre Roman. 

După o lungă perioadă în care s-a luptat cu mai multe probleme de sănătate, Mioara Roman a încetat din viață în dimineața zilei de vineri, 24 februarie 2024. De ceva timp, aceasta se afla într-un azil din Snagov.

(NU RATA: Oana Roman este în doliu! Mioara Roman, mama sa, a murit. Era internată într-un azil)

Problemele cu banii au afectat-o enorm pe Mioara Roman. Ce datorii avea fosta soție a lui Petre Roman

În afara sănătății șubrede, Mioara Roman a fost extrem de afectată în ultimii ani de problemele financiare pe care le avea. Acest adevărat coșmar a început în anul 2011, atunci când a fost nevoită să plece din casa din Primăverii, în care a locuit alături de Petre Roman, în perioada în care acesta ocupa funcția de prim-ministru al României.

De atunci, timp de mai mulți ani, Mioara Roman nu a scăpat de procesul cu Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS), care i-a cerut să achite chiria restantă din noiembrie 2008 şi până în momentul în care a fost evacuată din casa din Primăverii.

Mioara Roman a pierdut însă procesul cu instituția și a fost nevoită să plătească o sumă uriașă. Conform contractului, fosta soție a lui Petre Roman plătea o chirie de 2.000 de lei pe lună pentru vila de 180 de metri pătraţi şi terenul aferent de aproape 1.000 de metri pătraţi.

Datorie de 300.000 de euro

Din acest motiv, Mioara Roman s-a ales cu o poprire pe pensia pe care o primea lunar. În urmă cu ceva timp, Oana Roman a confirmat că mama sa trebuie să achite 300.000 de euro. Mai mult, aceasta a explicat că Mioarei Roman i s-au reținut lunar bani din pensie pentru a se acoperi această datorie uriașă.

„Mama are și acum poprire jumătate din pensie, restanța totală fiind de 300.000 de euro. Ea are acele procese vechi, cu RAAPPS-ul, care nu se mai termină.

Oricum i-au luat un sfert din pensie. S-a întâmplat mai demult, nu acum. Nu știu cu cât mai rămâne mama mea din pensia sa. Tot ceea ce știu e că dintr-un întreg ei îi rămân trei sferturi din bani şi un sfert din pensia ei îi este luat lună de lună.

Pentru cât a muncit, pensia sa nu este mare. Mama are 52 de ani de muncă pe cartea de muncă”, declara Oana Roman în urmă cu ceva timp.

(VEZI ȘI: O bătrână de 85 de ani din județul Neamț a fost condamnată la trei ani de închisoare și plata a 170.000 de euro despăgubiri, după ce a traversat printr-un loc nepermis! Femeii i-a fost pus sechestru pe casa de chirpici!)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare