sursa foto:   Abdesslam Mirdass / AFP / Profimedia

Procurorul general al UE confiscă 170.000 de euro de la o europarlamentară în cadrul unei anchete de fraudă

Peste 170.000 de euro în bunuri aparţinând unei europarlamentare italiene a Ligii, Stefania Zambelli, şi a patru dintre asistenţii ei, au fost confiscații de către justiția europeană în cadrul unei anchete pentru fraudă.

 

 

 

Cei patru asistenţi „nu au desfăşurat activităţile legate de funcţia pentru care au fost recrutaţi, sau doar parţial, documentând într-un mod fals activităţile lor în Parlamentul European”, indică un comunicat al Biroului procurorului general european (EPPO).

Printre altele, ei au înşelat asupra calificării lor, „declarând diplome şi competenţe profesionale pe care nu le au”, afirmă EPPO.

În legătură cu europarlamentara de extremă dreaptă (Liga este membră a grupului Identitate şi Democraţie), rudă apropiată a cel puţin unuia dintre asistenţii în cauză, ea este suspectată că a beneficiat personal de veniturile asistenţilor săi.

Confiscarea a 170.000 de euro (conturi bancare, maşini de lux) efectuată la 23 februarie de poliţia financiară italiană corespunde prejudiciului estimat de anchetatori.

Solicitată de AFP, Stefania Zambelli nu a reacţionat imediat, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare