Ion Iliescu

sursa foto:  a1.ro

Prof. univ. dr. Sorin Ilieșiu, prim-vicepreședinte al Senatului AUR, către Marcel Ciolacu: ‘Apel pentru punerea sub acuzare a fostului președinte Ion Iliescu pentru crime de Înaltă Trădare a României și a poporului român’

Profesorul universitar doctor Sorin Ilieșiu, prim-vicepreședinte al Senatului AUR, face astăzi un apel pentru punerea sub acuzare a fostului președinte al României, Ion Iliescu, pentru crime de înaltă trădare a României și a poporului român.

Apelul profesorului Sorin Ilieșiu i se adresează premierului României și președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Vă redăm integral apelul prim-vicepreședintelui Senatului AUR, Sorin Ilieșiu.

Apel pentru punerea sub acuzare a fostului președinte Ion Iliescu pentru crime de Înaltă Trădare a României și a poporului român

D-lui premier Marcel Ciolacu, președintele PSD, copreședintele coaliției de guvernare

Domnule președinte al PSD Marcel Ciolacu, vă scriu în calitate de prim-vicepreședinte al Senatului AUR, partid prezidat de George Simion cu care am colaborat începând din anul 2006. Subliniez că George Simion a semnat Apelul către criminali pe care l-am scris în anul 2010. Apelul a fost adresat colegului dvs Ion Iliescu și celorlalți autori ai genocidului fratricid din 22-30 decembrie 1989. Adresanții au ignorat Apelul, dar nu l-am scris degeaba având în vedere că multe din ideile Apelului au fost preluate de procurorul Cătălin Ranco Piţu, autorul rechizitoriului prin care Ion Iliescu și ceilalți inculpați au fost trimiși în judecată.

Vă propun, domnule președinte Ciolacu, să recitiți Apelul și să reflectați la participarea dvs la „revoluția” de la Buzău din 22-30 decembrie 1989.

Iată textul Apelului către criminali, publicat în 23 mai 2010:

„Căiţi-vă măcar după 20 de ani! Aţi comis, fără vreo remuşcare, crime în serie. Crime istorice. Inclusiv un genocid şi un fratricid. Aţi ucis România euforică abia născută. În seara de 22 decembrie 1989 aţi proslăvit comunismul de la tribuna revoluţiei anticomuniste. În replică, sutele de mii de oameni care l-au izgonit pe Ceauşescu au scandat: «Jos comunismul!» şi «Fără comunişti!». După câteva minute, pentru a vă salva şi pentru a uzurpa puterea, aţi declanşat genocidul neocomunist şi aţi transformat revoluţia anticomunistă în contrarevoluţie neocomunistă. Apoi v-aţi preschimbat «certificatul» de contrarevoluţionar în cel de revoluţionar. Aţi apreciat fratricidul ca fiind cea mai înaltă virtute, numindu-i miniştri pe dirijorii masacrului de la Timişoara (Stănculescu şi Chiţac) şi răsplătindu-i cu gradul de general pe cei mai zeloşi măcelari ai poporului român.

Aţi cumpărat tăcerea martorilor, iar pe cei care nu erau de vânzare i-aţi asasinat. Pentru a nu fi judecaţi, aţi vândut aproape pe gratis ceea ce nu era al vostru, adică tot ce se putea vinde din România. Chiar şi România. Aţi corupt Justiţia să închidă ochii la crimele voastre, faţă de care pălesc orice infracţiuni. Aţi făcut din ţara noastră edenul infractorilor. Aţi înlocuit fraternitatea cu fratricidul. După ce aţi ctitorit România fratricidă, v-aţi cocoţat în fruntea ei, peste victime, le-aţi mâncat coliva, v-aţi proclamat inocenţa, v-aţi decretat emanaţi ai Revoluţiei şi salvatori ai naţiunii, apoi v-aţi negociat imunitatea şi impunitatea.

Aţi inventat cel mai abject «bal mascat»: cel în care sub masca înalţilor demnitari ricanează autori de genocide şi fratricide nejudecate şi nepedepsite, care dau lecţii de morală propriilor victime. Laolaltă cu victimele, aţi ucis şi statul de drept înainte să se nască, de dragul statului de nedrept, cel criptocomunist. Aţi sacrificat România şi poporul român. Sunteţi vinovaţi şi pentru paricid. V-aţi omorât părinţii adoptivi, Nicolae şi Elena Ceauşescu. Dar nu aţi trădat comunismul. L-aţi salvat prin genocid şi l-aţi mascat în criptocomunism.

Domnule Iliescu, aţi comis – fără vreo remuşcare – crime istorice, crime în serie. Asemenea lui Stalin, aţi recurs la genocid împotriva propriului popor; prin fratricidul din iunie 1990, v-aţi înfrăţit cu Deng Xiaoping; aţi fost inspiratorul lui Miloşevici, prin violenţele etnice de la Târgu-Mureş, din martie 1990; aţi devenit maestrul lui Voronin în aprilie 2009, când Chişinăul s-a înfrăţit cu Bucureştiul. În fratricid*. Căiţi-vă măcar după 20 de ani!”

*Referire la reprimarea violentă din aprilie 2009 a protestelor tinerilor anticomuniști din Rep.Moldova de către președintele comunist al acesteia, Vladimir Voronin.

Domnule președinte Ciolacu,

Având în vedere că se împlinesc 34 de ani de la revoluția anticomunistă din decembrie 1989, preschimbată de Ion Iliescu în contrarevoluție odată cu lovitura de stat dată în 22 decembrie 1989, și, de asemenea, luând în considerare acuzațiile aduse inculpatului Ion Iliescu prin Rechizitoriul elaborat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, vă solicităm să susțineți punerea sub acuzare a fostului președinte Ion Iliescu pentru crime de Înaltă Trădare a României și a poporului român.

Sperăm că față de prezenta solicitare veți lua o decizie obiectivă și că nu veți ține cont de faptul că Ion Iliescu vă e coleg în PSD, că timp de un sfert de secol v-a fost lider, model politic și președinte de onoare, și, mai ales, că ați participat la „revoluția” de la Buzău survenită după lovitura de stat dată de inculpat, fapt pentru care acesta v-a acordat un certificat de revoluționar datorită căruia ați beneficiat de privilegii financiare și imobiliare.

Iată crimele de Înaltă Trădare — legate de evenimentele din decembrie 1989  —, crime pentru care Ion Iliescu trebuie judecat în procedură de urgență:

1). Subminarea revoluției anticomuniste din decembrie 1989 și preschimbarea ei, conform Rechizitoriului, în contrarevoluție neocomunistră filosovietică. În 22 dec.1989, Ion Iliescu a preluat puterea prin lovitură de stat, iar în seara aceleași zile a respins dezideratul antisovietic exprimat de Frontul Democratic Român în Proclamaţia de la Timișoara din 20-21 dec.1989, deziderat care proclama scoaterea României din organizațiile internaționale conduse de Moscova: Tratatul de la Varșovia și Consiliul de Ajutor Economic Reciproc. Astfel, în 22 dec.1989, Ion Iliescu a citit în direct, la postul național de televiziune, Comunicatul către Țară în care a impus acest articol: „Vom respecta angajamentele internaționale ale României și, în primul rând, cele privitoare la Tratatul de la Varșovia”. Mai mult decât atât: în 23 dec.1989 Ion Iliescu a solicitat intrarea trupelor sovietice pe teritoriul României pentru a ajuta în lupta contra așa-zișilor „teroriști securiști” pe care chiar el i-a inventat și care, conform Rechizitoriului, acționau la comanda lui. Din fericire, solicitarea a fost respinsă de şeful Marelui Stat Major al Armatei Române, generalul Guşă. Ulterior, în aprilie 1991, pentru a subordona România Uniunii Sovietice, Ion Iliescu, spre deosebire de toți ceilalți lideri ai fostelor țări comuniste, a semnat la Moscova un tratat de vasalitate cu Uniunea Sovietică care făcea imposibilă atât reîntregirea României cu Basarabia și nordul Bucovinei, cât și aderarea României la NATO. Din fericire, Parlamentul României nu a ratificat tratatul.

2). A doua crimă de Înaltă Trădare înfăptuită de Ion Iliescu este genocidul fratricid cu 857 de morți, înfăptuit în perioada 22-30 decembrie 1989. Cităm din Rechizitoriul publicat în 29 iulie 2022:

„Ion Iliescu a desfăşurat o activitate sistematică şi generalizată de dezinformare a populaţiei României şi a opiniei publice internaţionale cu privire la existenţa unor forţe contrarevoluţionare securist-teroriste şi necesitatea lichidării acestora, acționând în mod direct şi nemijlocit, la generarea şi amplificarea unei psihoze securist-teroriste, cu scopul de a-şi asigura, în contextul Revoluţiei române, accederea la putere, menţinerea şi consolidarea puterii politice în stat, precum și legitimarea în fața opiniei publice. /…/ Este responsabil penal pentru infracțiunile comise de militarii cu funcții superioare de comandă, aflați sub autoritatea şi controlul său efective. /…/ …A determinat, în mod direct şi nemijlocit … crearea premiselor care au stat la baza numeroaselor situaţii de foc fratricid între cadrele MApN, cadrele MI-DSS (n.r.: respectiv între cadrele Armatei și cadrele Securității trecute sub comanda Armatei), Gărzile Patriotice și civilii înarmați, survenite începând cu seara zilei de 22 dec.1989, psihoza securist-teroristă fiind cauza tragediilor existente începând cu acest moment. /…/ Focul fratricid, tragerile haotice, consumul uriaș de muniţie, au fost efecte directe ale instaurării psihozei securist-teroriste. /…/ Nu există probe apte să demonstreze că în intervalul 22-30 dec. 1989 au existat teroriști… /…/ Faptele inculpatului Iliescu Ion … au avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22-30 dec. 1989, au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor contra umanităţii… /…/ Aceleași fapte ale inculpatului Iliescu Ion au generat … o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile de pe întregul teritoriu al României.”

Domnule președinte al PSD Marcel Ciolacu,

Cu câteva zile în urmă, în 22 nov. 2023, ați declarat: „Pe lângă datoria morală pe care o avem față de toate victimele inocente care și-au pierdut viața și față de cei care, la Revoluția de la 1989, s-au jertfit în numele unui ideal, ne revine datoria de a nu permite distorsionarea faptelor trecutului și de a promova adevărul istoric.” Domnule președinte Ciolacu, de ce nu vă faceți „datoria de a nu permite distorsionarea faptelor trecutului și de a promova adevărul istoric”? Adică de ce nu spuneți adevărul că Ion Iliescu este responsabil pentru „victimele inocente” înregistrate în perioada 22-30 decembrie 1989: 857 decese, 2.382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate  şi 409 cazuri de suferinţe mari, conform Rechizitoriul pe care, evident, l-ați citit și recitit în calitate de revoluționar și de coleg al inculpatului.

Pe de altă parte, cum e posibil, domnule președinte Ciolacu, să faceți afirmații precum acestea: „Ion Iliescu a reprezentat un simbol și pentru PSD, și pentru România, și pentru democrația din România”,  „Democrația în România există, în principal, datorită lui Ion Iliescu”?

Mai putem oare spera că veți susține corect, demn și responsabil, ca lider al țării, punerea sub acuzare a fostului președinte Ion Iliescu pentru crime de Înaltă Trădare a României și a poporului român?

 

București, 19 decembrie 2023

 Cu convingerea că românii „se vor deștepta din somnul cel de moarte”,

Prof. Univ. Dr. Sorin Ilieșiu, Prim-vicepreședinte al Senatului AUR, reprezentant al societății civile din România între anii 1990-2012, autor al Proclamației pentru România (2005) și al Raportului pentru condamnarea regimului comunist din România ca nelegitim și criminal (2005)”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare