sursa foto:  denverpost.com

Profesorul Dan Dungaciu (Academia Română): ‘Toți europenii au mai puțină încredere în Uniunea Europeană. UE în criza economică, în pandemie, în criza financiară, în criza energetică, nu a fost atât de eficientă’

Preşedintele Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale ‘Ion I. C. Brătianu’ al Academiei Române, Dan Dungaciu, a precizat că ”Uniunea Europeană în criza economică, în pandemie, în criza financiară, în criza energetică, nu a fost atât de eficientă”.

 

Analistul de politică externă, Dan Dungaciu, spune că europenii au mai puțină încredere în Uniunea Europeană (UE).

 

A fost un moment în care seducția Occidentului a fost reală. Occidentul nu mai are autoritate asupra multor entități. Încep să se pună nuanțe. Toți încep să se miște, dar îi controlezi mai greu. Asta nu înseamnă că lumea urăște Occidentul

Autoritatea Occidentului este pusă în discuție și de Războiul din Ucraina, că de fapt aici este marea problemă. Din această cauză ne temem de înfrângere. Nu ne temem de înfrângere doar pentru că o să sufere Ucraina. Înaintea Ucrainei au suferit mulți, dar României nu i-a păsat. Autoritatea Occidentului se surpă și în momentul acela va fi foarte greu să mai pui ordine în lume.

”Marea majoritate spune că nu mai este de încredere Uniunea Europeană” 

Toți europenii au mai puțină încredere în Uniunea Europeană. Marea majoritate spune că este mai bine în Uniunea Europeană decât în afara ei. Sunt două lucruri diferite. Nu mai este de încredere Uniunea Europeană, dar este mai bine în Uniunea Europeană decât în afara ei.

Uniunea Europeană a fost acreditată ca instituția competentă, deșteaptă și de vreme casă, ca să zic așa. Între timp s-a vădit că lucrurile nu sunt chiar așa și că Uniunea Europeană în criza economică, în pandemie, în criza financiară, în criza energetică, nu a fost atât de eficientă.

S-a văzut și altceva, că de fapt, interesele personale, adică naționale, a unor state, în anumite instanțe, au prevalat în anumite proiecte, au prevalat față de interesele Uniunii Europene. În Uniunea Europeană a fost un joc al intereselor internaționale”, a spus Dan Dungaciu, conform gandul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare