sursa foto:  adevarul.ro

Profesorul Mircea Coșea: ‘Lucrurile sunt dificile pentru România. În toamnă și iarnă va fi și mai greu, pentru că vor crește prețurile, în special la energie’

Mircea Coșea, profesor la Academia de Studii Economice din București, atrage atenția că scumpirile din prima parte a anului 2022 au fost abia începutul.

 

Față de aprilie 2021, rata inflației în România a ajuns la 14%, în acest an, informează Institutul Național de Statistică (INS), dar economiștii spun că valoarea reală este, de fapt, de peste 20%.

Lucrurile sunt dificile pentru România. Așa cum bine știm, când prețul brut al petrolului crește, și prețul la pompă crește. Dar dacă prețul la brut scade, nu scade și la pompă. Românul a început să se bucure de răul cel mai mic.

Protecția Consumatorului și ASF nu reacționează, statul nu face nimic pentru că la fiecare litru de benzină câștigă.

Se anunță o perioadă dificilă în vară, când va exista o criză de lichiditate în rândul populației, ceea ce înseamnă o scădere a economiei. În toamnă și iarnă va fi și mai greu, pentru că vor crește prețurile, în special la energie”, a declarat Mircea Coșea, la RomâniaTV.

Vezi și:

Profesorul Mircea Coșea, despre criza economică: ‘Statul român își canibalizează economia. Cel care câștigă din toată nenorocirea care se întâmplă este bugetul statului’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare