Protest în Capitală! Taxa care îi scoate pe români în stradă

Începând cu 1 martie 2020, toți posesorii de mașini cu norma de poluare începând de la euro 4 în jos vor trebui să achite contravaloarea Vinietei Oxigen, stabilită de Primăria Generală.

Mii de oameni s-au organizat deja pe rețele sociale, pentru ca pe data de 28 februarie să pregătească un mare protest în stradă, chiar sub geamurile Gabrielei Firea de la primărie. Protestatarii vorbesc chiar despre blocarea Bulevardului Elisabeta, pentru a atrage atenția asupra nedreptății care li se face.

Protestul este notificat și va avea loc vineri, 28 februarie, în fața Primăriei,între orele 12 și 19.

”Această măsură – Hotărârea 539/24.10.2019 ne afectează pe toți.
Se întâmplă lucrul ăsta pentru că este prima măsură care încalcă unul din drepturile noastre fundamentale – dreptul de proprietate și folosință.

Am ajuns să fim nevoiți să ne apărăm de cei care ne conduc.

După 30 de ani de dezvoltare urbanistică haotică, Bucureștiul și-a dublat populația ocupând aproape aceeași suprafață. Densitatea de populație a Bucureștiului este halucinantă, mai mare decât în Singapore, comparabilă cu a orașului Tokyo. De parcă am locui pe o insulă și nu în Câmpia Română. Bucureștiului i-au fost distruse parcurile, cartierele rezidențiale de case, peluzele prevăzute dintre blocuri de către urbaniștii de altă dată. Bucureștiul de astăzi arată ca un oraș sub ocupație, un oraș gata să facă implozie. În loc să se dezvolte organizat către o zonă metropolitană de extensie, au apărut centre de interes, centre mari comerciale taman în centrul orașului.

Primăria este singurul vinovat în această situație. Primăria este cea care a eliberat autorizații de construcție pe orice petic liber de teren. Primăria crește constant regimul de înălțime al zonelor, POT-ul și CUT-ul. Primăria ne înghesuie ca pe sardele. Primăria creează traficul sufocant care chiar și în condițiile astea nu are legatură cu sursele adevărate de poluare. Primăria este cea care nu întreține străzile prin spălare și aspirare. Primăria este cea care creează această poluare cu pulberi fine de praf provenite de pe șantierele nesfârșite din oraș. Primăria este principala sursă de poluare a orașului.

Ce face în această situație administrația Firea? Pedepsește pe Acarul Păun și îi cere să își cumpere mașină nouă. A găsit țapul ispășitor în rândul oamenilor care își văd de treabă și nu se amestecă cu afacerile bizare ale administrațiilor de orice fel. Vor să-l pună să plătească pentru că nu face business cu vreun buget oarecare și ca atare nu este în stare să își cumpere o mașină la fiecare 2-3 ani sau pentru fiecare membru de familie.

Aceasta nu este doar o taxă – este suprimarea dreptului fundamental de proprietate prevăzut în Constituție”, se arată în evenimentul creat pe Facebook de cei care pregătesc protestul.

Vezi și

EXCLUSIV Acțiune, motor! Marcel Vela filmează??!

Cine ar fi îngenuncheat-o pe Ana Birchall – De ce nu ar fi ajuns ministru în Guvernul Orban

EXCLUSIV Şmen făcut de Guvernul Orban! Condiția care le anulează acest drept polițiștilor și militarilor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare