sursa foto:  realitateaoltului.ro

Protest în fața Ministerului de Interne: Comisarul-șef executat de conducerea Poliției a ieșit în stradă!

Comisarul-șef Cristian Ghica a fost destituit, în luna mai, de la șefia Serviciului de Poliție Centrul Vechi, după ce a intrat într-un conflict direct cu Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, cu comisarul-șef Gabriel Șchiopu, șeful SIC DGPMB, și Robert Ionel Gheorghe, agent de poliție.

Astăzi, fostul șef al Poliției Centrul Vechi a început un protest în fața Ministerului de Interne.

Fiind în concediu, mi-am luat libertatea de a începe protestul la M.A.I. la 10 minute după ora 08:00.

Dar ce sa vezi? Nu sunt singurul care a întârziat!

Se pare că numai proștii vin la munca la ora 08:00, pentru că la minister încă se mai vine, agale, deși este deja 08:30”, spune Ghica.

În mai, Ghica a fost demis din funcția de șef al Serviciului Poliție Centrul Vechi. Totodată, pe o perioadă de trei luni, i s-a diminuat salariul de bază cu 10%.

Conform surselor Bugetul.ro, Cristian Ghica a fost instalat în funcția de șef de birou Ordine Publică al Secției 23 Poliție.

Vezi și EXCLUSIV Execuție în Poliție? ‘Pentru că m-am trezit să fiu oaia neagră, care merge împotriva curentului’

De unde i se trage totul lui Ghica?

„Au reușit!
Acum 6 luni am început să public ilegalitățile de la Poliția Capitalei.

Am semnalat înțelegeri frauduloase ale conducerii D.G.P.M.B. cu unii dintre patronii din Centrul Vechi, intervenții pentru a stopa sancționarea anumitor societăți comerciale, am arătat că detașarea mea la Secția 7 avea ca unic scop eliminarea mea dintr-un loc unde deranjam, iar „profesioniștii” din poliție nu își puteau face jocurile.

Am continuat prin a indica puroiul dintr-o poliție condusă ilegal de niste doctori, am sesizat public posibile infracțiuni comise de polițiști cu funcții de conducere, am semnalat incompetența, slugărnicia și lipsa de reacție legală a celor „desemnați” în funcții.

Practic, am strigat la cei care puteau schimba ceva, înainte de a fi prea târziu. A devenit târziu pentru cei de la Onești, pentru băiețelul de 7 ani găsit mort după luni de zile și cine știe pentru câți alții…”, spunea Ghica, în ziua în care a fost destituit.

În toamna anului trecut, comisarul Cristian Ghica a acuzat pe un grup intern al polițiștilor că a fost îndepărtat, la acea vreme, de la conducerea Poliției Centrul Vechi, deoarece nu a executat „dispozițiile ilegale”, privind protejarea unor terase din zona istorică a Capitalei.

Din cauza refuzului de a executa dispoziții ilegale, din cauza refuzului de a așterne Poliția la picioarele unor patroni care dau șpagă, din cauza încăpățânării mele de a susține polițiști tineri, cinstiți, care au înțeles să-și facă meseria așa cum trebuie, fără să facă diferențe între prietenii șefilor, politicieni, primari și oameni obișnuiți”, a acuzat Cristian Ghica, conform Libertatea.

Ghica fusese detașat, prin dispoziția conducerii Poliției Capitalei, de la șefia Poliției Centrul Vechi, ca adjunct la Secția 7 Poliție.

Ulterior, Cristian Ghica a revenit ca șef al Serviciului de Poliție Centrul Vechi.

La vremea respectivă, DGPMB a negat acuzațiile lui Cristian Ghica.

Cu privire la articolele apărute în media, în legătură cu detașarea șefului Serviciului Poliției Centrului Vechi, comisar șef de poliție Ghica Cristian, Serviciul Informare și Relații Publice din Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București este imputernicit să facă următoarele precizări : Structura de poliție ce are în responsabilitate zona Centrului Vechi face obiectul unor verificări cu privire la managementul unei situații înregistrate în cursul săptămânii trecute, cunoscută opiniei publice prin imaginile difuzate în media. Verificările au fost declanșate având în vedere că nu s-a intervenit preventiv, ci reactiv (opinia publică a fost informată cu privire la acest eveniment în data de 16.10.2020, printr-un comunicat de presă). Pe parcursul acestei activități s-a luat măsura detașării polițistului, în funcția de adjunct al șefului Secției 7 Poliție, pe linia specialității acestuia, investigații criminal”, a precizat Poliția Capitalei.

Cristian Ghica se află în război cu șeful Poliției Capitalei

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, comisarul-șef Gabriel Șchiopu, șeful împuternicit la Serviciul Investigații Criminale, și Robert Ionel Gheorghe, agent de poliție, l-au dat în judecată pe șeful Poliției Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, pentru ca aceasta din urmă să șteargă mai multe postări de pe Facebook.

Mai mult, cei trei i-au cerut și daune morale lui Cristian Ghica.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare