sursa foto:  mediafax.ro

EXCLUSIV Execuție în Poliție? ‘Pentru că m-am trezit să fiu oaia neagră, care merge împotriva curentului’

Recent, Bugetul.ro v-a dezvăluit că e război în instanță între șefii Poliției Capitalei! Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, comisarul-șef Gabriel Șchiopu, șeful împuternicit al Poliției Sector 3, și Robert Ionel Gheorghe, agent de poliție, l-au dat în judecată pe șeful Poliției Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, după cum am scris AICI.

Vezi și Cutremur în Poliția Capitalei! Șefii de structuri se războiesc în instanță!

Contactat de Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica ne-a declarat că „e în război cu toți”, că se încearcă execuția sa și că este atacat, atât pe canale interne, cât și pe canale externe, pentru că s-a trezit să fie împotriva curentului. Mai mult, șeful Poliției Centrul Vechi susține că va fi „destituit cât de curând”.

Sunt în proces cu toți practic, pentru că m-am trezit să fiu oaia neagră, care merge împotriva curentului și atunci încearcă, atât pe canale interne, cât și externe, să mă execute. Dar să sperăm că nu vor reuși.

La un moment dat, însă, cred că voi fi destituit. La un moment dat, adică foarte curând, pentru că au reușit să mă găsească vinovat de tot felul de stupizenii, de la încălcarea Constituției… Ceva de competența Curții Constituționale. E de noaptea minții”, a declarat, pentru Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica.

Vezi și După ce Bugetul.ro l-a dat în vileag pe polițistul care s-a dus la pensat, un greu din Poliție spune adevărul: Nu se va întâmpla nimic!

În ceea ce privește procesul, pe fond, tabăra Berechet-Șchiopu-Gheorghe a câștigat, în parte, lupta cu Ghica. Instanța a admis doar ca Cristian Ghica să elimine de pe contul său de socializare postările referitoare la Bogdan Berechet, Gabriel Șchiopu și Robert Ionel Gheorghe, nu și ca șeful Poliției Centrul Vechi să-și șteargă contul de Facebook.

„Admite în parte cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost modificată. Obligă pârâtul să modifice caracterul postărilor de pe profilul său din platforma Facebook, din datele de 24.10.2020, 25.10.2020, 26.10.2020, 27.10.2020, 28.10.2020, 29.10.2020, 01.11.2020, 02.11.2020, 06.11.2020, 08.11.2020, 14.11.2020, 16.11.2020, 08.12.2020, 13.12.2020, 21.12.2020, 24.12.2020, 31.12.2020, 07.01.2021, 12.01.2021, 17.01.2021, 28.01.2021, 31.01.2021, 07.02.2021, astfel cum acestea au fost individualizate în cererea de chemare în judecată, din public în privat, în sensul de a putea fi vizualizate doar de către pârât, până la solu?ionarea definitivă a cererii modificatoare înregistrată în dosarul nr.22421/300/2020 la data de 26.02.2021. Respinge al doilea capăt de cerere ca inadmisibil. Dispune ca executarea să se facă fără somaţie sau fără trecerea vreunui termen. Cu apel în termen de 5 zile de la pronun?are. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti”, se precizează într-o soluție dată în luna martie.

Totodată, conform informațiilor Bugetul.ro, după ce va soluționa definitiv această speță, lui Cristian Ghica i se vor cere și dauna materiale.

Apelul a fost câștigat de Cristian Ghica

Într-o postare pe pagine de socializare, șeful Poliției Centrul Vechi a anunțat că a câștigat la apel.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

În această săptămână, Șeful Serviciului de Poliție Centrul Vechi, a lansat acuzații grave la adresa superiorului său ierarhic, șeful Poliției Sectorului 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu. Concret, Ghica îl acuză pe Șchiopu de mai multe infracțiuni pe care acesta din urmă le-ar fi comis. Contactat de Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica ne-a dezvăluit că șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut un document secret, pe care apoi l-ar fi falsificat, pentru ca ulterior să apară și documentul inițial. Bugetul.ro l-a contactat și pe comisarul-șef Gabriel Șchiopu, pentru a-i cere un punct de vedere, însă acesta a refuzat să vorbească cu presa.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul Poliției! ‘Document secret falsificat’ – Acuzații grave aduse unui șef

Din spusele comisarului Cristian Ghica, după ce șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut documentul și l-ar fi falsificat, adjunctul său, Marius Cosntantin, ar fi descoperit că i s-a prezentat un fals. Astfel, adjunctul șefului Poliției Sector 3 a anunțat Poliția Capitalei cu privire la incidentul de securitate.

Ca atare, Gabriel Șchiopu ar fi încercat să dea vina pe secretarele sale și să o „elimine” pe una dintre el, care e personal civil.

„Șchiopu a invocat faptul că celele două secretare nu i-au dat documentul în cauză înregistrat. Și atunci, el nu nu a făcut decât să solicite înregistrarea documentului acum, el fiind emis la momentul respectiv”, ne-a dezvăluit Cristian Ghica.

Vezi și EXCLUSIV Țineți-vă bine! Jandarmeria toarnă Poliția, că se pensează în timp ce ar trebui să patruleze!

Dar, ce să vezi, surpriză! Conform celor declarate de Cristian Ghica, apare documentul inițial și astfel ne trezim cu două documente, unul dintre ele fiind falsificat.

Ca atare, la momentul actual, se fac cercetări în acest dosar.

Cristian Ghica susține că asupra șefului Poliției Sector 3 planează „suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni, adică neglijenta în serviciu (că a pierdut înscrisul), fals material în inscrisuri oficiale, instigare la fals material si uz de fals, toate dincolo de faptul că exista în mod clar o problema de securitate a documentelor clasificate”.

Vezi și Jandarmeria confirmă ancheta Bugetul.ro: Un polițist a fost prins la pensat, în timpul programului de lucru!

„Nu văd cum ar mai putea acoperi oala”

Nu a fost nevoie de plângere, pentru că acest incident de securitate a fost sesizat de adjunctul domnului Șchiopu, în momentul în care a fost efectuată inventarierea documentelor clasificate. Practic, a fost luat fiecare document clasificat și inventariat. Fiecare în parte. Ei bine, lucrarea asta nu s-a găsit, iar adjunctul domnului Șchiopu a constatat că lucrarea nu este cea reală, el fiind cel care a dat rezoluția inițială pe primul document, pe cel adevărat, atunci când Șchiopu era în concediu. A înțeles că documentul care i s-a prezentat este unul fals și dumnealui a făcut demersurile de sesizare. Sesizarea a fost făcută către Poliția Capitalei, iar ulterior trebuia să ajungă și la DIPI.

Cert e că sesizarea era făcută de adjunctul Marius Constantin. Două sesizări erau absolut inutile.

Au fost găsite vinovate secretarele. Documentele clasificate se predau altfel decât celelalte document. Mai exact, pe o condică. Se semnează de predare-primire pentru fiecare document în parte. Șchiopu a invocat faptul că celele două secretare nu i-au dat documentul în cauză înregistrat. Și atunci, el nu nu a făcut decât să solicite înregistrarea documentului acum, el fiind emis la momentul respectiv.

A făcut un raport în sensul ăsta, scoțându-le vinovate pe secretare, după care, așa cum am spus, a apărut documentul real, iar, bineînțeles, din momentul ăla, toată apărarea lui cu înregistrarea tardivă a documentului a căzut.

Practic, erau două documente identice, cu numere de înregistrare identice, iar unul dintre ele era, bineînțeles, contrafăcut.

După ce raportul ăsta i s-a prezentat lui Berechet, de către adjunct, a avut loc o discuție între ei și probabil asta a fost modalitatea pe care au găsit-o: să execute una dintre secretare, care e personal civil și e ușor de eliminat. Cert este că, odată cu apariția documentului real și prin postarea făcută de mine, nu văd cum ar mai putea acoperi oala, să zic așa.

Incidentul este semnat în urmă cu trei săptămâni. Din păcate, nu s-a întâmplat absolut nimic, până când am postat eu, iar lucrurile s-au inflamat și au început cercetările. Inclusiv, astăzi (n.r. – marți) s-au efectuat cercetări”a declarat, pentru Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica.

Șeful Poliției Sector 3 și-ar fi jignit secretarele

A constatat într-un proces-verbal, făcut împreună cu un polițist de la Control Intern, că cele două femei, care au o vârstă și n-ar fi trebuit să le vorbească așa… Deși e șef la Sectorul 3 de aproape un an, a constatat de-abia acum că cele două femei au carențe în pregătire și le-a numit în toate felurile. ‘Proaste’ este doar unul dintre apelativele folosite”,  a mai spus, pentru Bugetul.ro, Cristian Ghica.

Facem precizarea că comisarul Cristian Ghica și comisarul-șef Gabriel Șchiopu se războiesc și în instanță, după ce șeful Poliției Centrul Vechi a adus mai multe acuze pe o rețea de socializare șefului Poliției Sector 3, dar și șefului Poliției Capitalei, comisarul-șef Bogdan Berechet.

De unde i se trage totul lui Cristian Ghica?

În toamna anului trecut, comisarul Cristian Ghica a acuzat pe un grup intern al polițiștilor că a fost îndepărtat, la acea vreme, de la conducerea Poliției Centrul Vechi, deoarece nu a executat „dispozițiile ilegale”, privind protejarea unor terase din zona istorică a Capitalei.

Din cauza refuzului de a executa dispoziții ilegale, din cauza refuzului de a așterne Poliția la picioarele unor patroni care dau șpagă, din cauza încăpățânării mele de a susține polițiști tineri, cinstiți, care au înțeles să-și facă meseria așa cum trebuie, fără să facă diferențe între prietenii șefilor, politicieni, primari și oameni obișnuiți”, a acuzat Cristian Ghica, conform Libertatea.

Ghica fusese detașat, prin dispoziția conducerii Poliției Capitalei, de la șefia Poliției Centrul Vechi, ca adjunct la Secția 7 Poliție.

Ulterior, Cristian Ghica a revenit ca șef al Serviciului de Poliție Centrul Vechi.

La vremea respectivă, DGPMB a negat acuzațiile lui Cristian Ghica.

Cu privire la articolele apărute în media, în legătură cu detașarea șefului Serviciului Poliției Centrului Vechi, comisar șef de poliție Ghica Cristian, Serviciul Informare și Relații Publice din Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București este imputernicit să facă următoarele precizări : Structura de poliție ce are în responsabilitate zona Centrului Vechi face obiectul unor verificări cu privire la managementul unei situații înregistrate în cursul săptămânii trecute, cunoscută opiniei publice prin imaginile difuzate în media. Verificările au fost declanșate având în vedere că nu s-a intervenit preventiv, ci reactiv (opinia publică a fost informată cu privire la acest eveniment în data de 16.10.2020, printr-un comunicat de presă). Pe parcursul acestei activități s-a luat măsura detașării polițistului, în funcția de adjunct al șefului Secției 7 Poliție, pe linia specialității acestuia, investigații criminal”, a precizat Poliția Capitalei.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare