sursa foto:  playtech.ro

PSD se pregătește de grevă parlamentară! Marcel Ciolacu: ‘Am anunțat foarte clar, dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat și fără să avem o discuție serioasă pe principii și pe mecanismele de acces la aceste fonduri, PSD va intra în grevă parlamentară’

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că va discuta luni cu premierul Florin Cîţu pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Mâine, eu, sper cu prim-ministrul să lămurim principiile şi mecanismele şi pe urmă, cum am anunţat, o să trimit specialiştii din cadrul PSD, să discute cu cei care lucrează la PNRR. Sunt lucruri peste care nu putem trece”, a precizat Ciolacu la Antena 3.

El a adăugat că întâlnirea a fost stabilită zilele trecute, în cadrul unei discuţii cu premierul privind PNRR, după ce acesta l-a contactat telefonic.

„Cu domnul Cîţu, a fost o discuţie foarte scurtă, că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Eram la birou. Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. A rămas că vom avea o discuţie. Eu, de la toţi comisarii, am înţeles că, deja, la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce priveşte venirea şi prezentarea PNRR. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei (…).A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data şi locaţia unde ne vom întâlni”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a menţionat că este exclus ca premierul să nu vină cu PNRR-ul în Parlament, înainte de a merge la Bruxelles.

” Eu, cu domnul Cîţu, stabilesc principiile şi este exclus să nu vină cu el (cu PNRR – n.r.) în Parlament. Am anunţat foarte clar, dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat şi fără să avem o discuţie serioasă pe principii şi pe mecanismele de acces la aceste fonduri, PSD va intra în grevă parlamentară. Discuţia avută la Bruxelles a fost foarte clară, o dată este prezentarea şi o dată să discutăm PNRR pe puncte, să vedem care sunt reformele. Avem şi, în ceea ce priveşte administraţia şi programul naţional de infrastructură a gazelor (propuneri PSD la PNRR – n.r.). Este exclus să nu fie prevăzută Autostrada Moldovei în PNRR”, a susţinut preşedintele PSD, informează agerpres.ro

Citește și:

Își va pierde Clotilde Armand funcția de primar? Marcel Ciolacu: ‘De principiu, alegerile sunt în 2024. S-ar putea la Sectorul 1 să fie mai devreme’

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare