sursa foto:  viva.ro

Raed Arafat, despre antivacciniști: ‘S-ar putea să ne trezim că unii dintre ei sunt chiar și vaccinați, dar vin și îți spun să nu te vaccinezi’

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, despre antivacciniști: ”Acești oameni au indus populația în eroare. S-ar putea să ne trezim că unii dintre ei sunt chiar și vaccinați, dar vin și îți spun să nu te vaccinezi”.

„Poate că nu prezentăm încredere noi, cei care le spunem să se vaccineze, dar prezintă încredere cei care le spun să nu se vaccineze? Am cerut un exerciţiu de imaginaţie: aceste doamne, domnişoare, domni care ies şi spun nu te vaccina şi care nu au nimic cu medicina, imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg cu bisturiul în mână şi voi pe masa de operaţie. I-aţi lăsa să vă opereze? Nu cred. I-aţi lăsa să opereze copilul dumneavoastră? Nu cred. Şi atunci de ce îi lăsaţi să vă propună soluţii despre vaccinare? Aceşti oameni au indus populaţia în eroare. Aici nu e vorba de libera exprimare, aici e vorba, clar, de a veni cu informaţii false şi de a le răspândi în cunoştinţă de cauză, în final. S-ar putea să ne trezim că unii dintre ei sunt chiar şi vaccinaţi, dar vin şi îţi spun să nu te vaccinezi”, a afirmat Raed Arafat.
În opinia medicului, „soluţia optimă este să ajungem la a ne vaccina, cei care nu s-au vaccinat”.

Raed Arafat a precizat că sfatul medicului trebuie să primeze. El a arătat că medicii vor continua, la fel cum au făcut şi până acum, să îi îngrijească pe pacienţi, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare