sursa foto:  bursa.ro

Traian Băsescu avertizează Guvernul Orban! Țara poate intra `în patru luni de instabilitate`

Traian Băsescu crede că premierul, Ludovic Orban va angaja răspunderea Guvernului pentru modificarea legii electorale, astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi.

Fostul președinte consideră că, având în vedere că un asemenea demers ar crește reprezentativitatea și legitimitatea edililor, Comisia de la Veneția ar fi de acord ca legea electorală să fie modificată cu doar câteva luni înainte de alegerile la termen.

„Este (n.r. – posibil) și eu cred că Orban își va asuma răspunderea pentru modificarea legii electorale, chiar dacă modificarea legii se produce cu mai puțin de șase luni (n.r. – înainte de alegerile la termen), ceea ce nu e recomandat, dar fiind o modificare pozitivă, care crește nivelul de democrație, Comisia de la Veneția acceptă astfel de modificări – când, prin ceea ce se face, se crește nivelul de democrație”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă alegerile sunt anticipate, Traian Băsescu a răspuns: „Am spus că nu sunt posibile anticipatele dacă suntem raționali. Altfel, orice lipsă de rațiune este aplicabilă și oamenilor politici și te poți trezi cu abordări lipsite de logică, dar gândiți-vă încă o dată cât de rău ar fi pentru țară să intre în patru luni de instabilitate, când alegerile sunt în octombrie, în condițiile în care anul acesta trebuie utilizat masiv pentru dezvoltarea proiectelor”, informează stiripesurse.

 

Vezi si: EXCLUSIV Lovitură de teatru! O bancă cu peste un milion de clienți nu a plătit pensiile românilor! Reacția ministrului Muncii

Cutremur la vârful scenei politice! Ludovic Orban, ‘împins pe scări’! Klaus Iohannis ar fi bătut palma pentru un nou prim-ministru

Polițiștii se reped la Marcel Vela: Procedează precum Carmen Dan! Operațiune demarată în week-end

 

 

 

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare