sursa foto:  stiribancare.ro

Raiffeisen merge strună! Ce profit important a realizat banca în primele șase luni din 2017

Raiffeisen Bank s-a descurcat nemaipomenit în primele șase luni ale acestui an. A patra cea mai puternică bancă din România a înregistrat un profit în creștere, până la finalul lunii iunie. 

Aceasta a anunțat, printr-un comunicat de presă, că profitul net a înregistrat o ușoară creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Conform datelor oferite publicății, profitul net al Raiffeisen Bank s-a mărit cu 2%, până la 55 de milioane de euro.

De asemenea, activele totale și creditele au crescut cu 6%, pana la 7,32 miliarde euro de la 6,89 miliarde euro (iunie 2016), respectiv cu 3% fata de iunie 2016, in timp ce numărul depozitelor s-a mărit cu 14%.

Costul cu provizioanele aferente portofoliului de credite a scazut de la 26 de milioane euro in iunie 2016 la 20 milioane euro in iunie 2017, excluzand efectul unor evenimente nerecurente ( Darea in Plata si campania de conversie a creditelor denominate in CHF), mai anunță banca austriacă.

Totodată, rata creditelor nete raportate la depozite s-a imbunatatit, de la 0,81 in 2016 pana la 0,73 in 2017.

„Rezultatele noastre la sase luni sunt inca o confirmare a pozitionarii noastre puternice pe piata bancara romaneasca. Anul acesta am implinit 20 de ani pe piata si sunt mandru de ce am reusit pana acum. Vom continua sa ne concentram pe dezvoltarea relatiilor cu clientii existenti, pe atragerea de noi clienti pentru a ne asigura o crestere echilibrata si constanta pe toate segmentele. In paralel, eforturile noastre se indreapta spre inovare si simplificare a interactiunilor cu banca. Clientii doresc o interactiune cat mai simpla si mai rapida cu banca, asteptarile lor cresc odata cu evolutia tehnologiei, iar noi trebuie sa raspundem acestor cerinte. Este clar ca fata industriei bancare se schimba, iar noi nu ne-am propus numai sa fim o parte din aceasta schimbare, ne-am propus sa fim deschizatori de drum, asa cum am reusit sa fim de multe ori pana acum”, a spus Steven van Groningen, presedinte & CEO Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, aproximativ 100.000 IMM-uri si 5.700 de companii. Reteaua numara 466 de agentii, aproximativ 1.100 de ATM-uri, 164 de MFM (automate multifunctionale) si aproximativ 18.000 de EPOS-uri. Banca avea la jumatatea anului 2017 5.190 angajati, fata de 5.311 in iunie 2016.

Vezi și O amendă a făcut prăpăd pe litoralul românesc. Ce sumă veți plăti dacă faceți asta

Atenție la acest model de DACIA! Nu o duceți la Rabla – vă poate îmbogăți

Încă o modificare legislativă! Ce se schimbă în legătură cu PERMISUL auto

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.