sursa foto:  gov.ro

Raluca Turcan, despre majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani: Dacă un pensionar dorește să se angajeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, o poate face

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a dat, joi, mai multe detalii despre introducerea în legislație a posibilității optării pentru pensionare la 70 de ani.

Șefa Muncii a declarat că, în cazul în care un pensionar vrea să se reîntoarcă în câmpul muncii, la stat, acesta va putea să o facă.

Numai că îi va fi interzis cumulul pensie-salariu.

Acel proiect (n.r. – privind interzicerea cumulului pensie-salariu la stat) va fi prezentat în zilele următoare și astăzi n-aș dori să intru în detalii. Voi prezenta proiectul și, după aceea, veți vedea exact care este conținutul.

Vor fi câteva principii de bază (n.r. – în privința pensionării opționale la 70 de ani). Unul este acela de a permite celor care doresc să lucreze în sistemul public să muncească o perioadă mai lungă timp.

În momentul în care se va face această opțiune pentru activitate la stat, să nu se cumuleze și pensie, evident, plătită din resurse publice. Dacă un pensionar dorește să se angajeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, o poate face”, a afirmat Raluca Turcan.

Vezi și EXCLUSIV Se va modifica vârsta standard de pensionare, odată cu intrarea în vigoare a Legii promise de Guvernul Cîțu? Răspunsul ministrului Raluca Turcan

Pensionarea la 70 de ani va fi o opțiune, nu o obligație

Despre proiectul privind introducerea în legislație a opțiunii privind pensionarea la 70 de ani, Raluca Turcan a vorbit cu Bugetul.ro.

Avem totodată în lucru un alt proiect de lege care vizează introducerea opțiunii între pensie și salariu la stat, cu posibilitatea optării pentru pensionare la 70 de ani.

În această privință, modificările pe care le avem în vedere vizează opțiunea de a continua activitatea până la vârsta de 70 de ani, în măsura în care angajatul își dorește acest lucru, tocmai pentru a evita situațiile în care se cumulează pensia cu salariul de la stat.

Este vorba însă de o opțiune, nu de o obligație”, a mai spus șefa Muncii, pentru Bugetul.ro.

Vezi șiSe schimbă legea de la 1 martie 2021! România se aliniază unei directive UE! Se aplică la toate electrocasnicele

ANAF le-a pus gând rău jucătorilor la păcănele, premianților din cultură și celor care încasează venituri în străinătate, din premii sau jocuri de noroc

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare