Rareș Bogdan a răbufnit în Parlamentul European: ‘Românii mei sunt ținuți la ușa unui club exclusivist! Este inadmisibil ceea ce se întâmplă!’

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a răbufnit în Parlamentul European, pe tema aderării României la spațiul Schengen.

Europarlamentarul liberal a acuzat, în fața Ursulei von der Leyen, că regulile se aplică discreționar și că este inadmisibil ceea ce se întâmplă.

„Cehia este membră a UE din mai 2004 și din decembrie 2007, membră Schengen. Vaclav Havel, marele politician, spunea că, în general, petrolul nu ar trebui să fie mai important decât drepturile omului și nici decât drepturile națiunilor.

România este membră a UE din ianuarie 2007, iar patru ani mai târziu îndeplinise condițiile pentru aderarea la Schengen. Suntem în 2022, dar încă așteptăm.

De 11 ani, românii mei sunt ținuți la ușa unui club exclusivist! Cel mai credincios popor din UE, cel mai euro-optimist, cu multă suferință în mentalul colectiv, este tratat cu indiferență. Ni se refuză dreptul la libertatea deplină, deși avem tot dreptul la ea, și cultural, și istoric, dar și politic.

Ne mai mirăm oare că apar mișcări politice care contestă eurosistemul? Europa, cutremurată acum de războiul din Ucraina, ar fi trebuit să învețe că indiferența costă. Europa a tăcut nepermis la anexarea Crimeii și privește acum la asaltul mortal rusesc din Ucraina.

Românii nu sunt în niciun pericol, mulțumesc lui Dumnezeu! Deoarece suntem membri NATO. Pericolul e altul: să continue să plece masiv din țara lor, considerată de categoria a doua. 7 milioane au plecat și am rămas 20 de milioane. Nu este corect, nu este moral, nici democratic! Când regulile se aplică discreționar, nu mai vorbim de democrație. Dar întrebarea mea și a poporului meu este: Când va fi și România, cu adevărat, pe agenda de priorități a Uniunii Europene, dragii mei? Este inadmisibil ceea ce se întâmplă!”, a afirmat, în Parlamentul European, Rareș Bogdan.

Mai mult, Rareș Bogdan a precizat, pe Facebook, că vicepreședintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, a afirmat, în Plenul Parlamentului European, că „e convins că România, Croația și Bulgaria sunt pregătite pentru aderarea la zona Schengen și că acest lucru se va întâmpla mai devreme decât mai tarziu”.

Au fost de față și președintele Parlamentului European, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

 

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare