sursa foto:  Facebook

Rareș Bogdan anunță un cutremur: ‘Trebuie să treacă obligatoriu! Astfel de cazuri sunt multiple’

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, anunță un cutremur în aparatul bugetar.

Rareș Bogdan a declarat că se va face curățenie printre bugetarii de lux.

„Situația este extrem de gravă și nu mai poate trena. Vorbim de o aristocrație bugetară, personaje care au ajuns pe diverse căi politice ce cele mai multe ori sau de clientelism politic au ajuns în poziții-cheie. Dădeam exemplul secretarului general din cadrul Serviciului de Jocuri și Concursuri, care, în momentul în care nou director al Oficiului s-a prezentat în instituție, stătea picior peste picior, cu whisky lângă – chiar i-a asigurat pe cei prezenți că este unul fîn – și cu un trabuc cât toate zilele, aprins într-o instituție publică. Acesta este doar un caz emblematic. Astfel de cazuri sunt multiple.

Colegul meu, Florin Roman, a venit cu o inițiativă prin care să nu mai permitem prezența în mai mult de un consiliu de administrație. Avem personaje care stau în până la șapte consilii de administrație și acumulează venituri din toate cele șapte. Aceste lucruri trebuie oprite. Inițiativa (n.r. – lui Florin Roman) trebuie să treacă obligatoriu”, a spus Rareș Bogdan, la România TV.

„Daca ne uităm la câteva instituții-cheie din România, veți vedea că veniturile și premiile pe care aceștia le încasează … și va dau un alt exemplu, la Tarom. Mai mulți angajați au primit prime între 6.000 și 12.000 lei, iar Guvernul României, săptămâna trecută, după un an de pierderi, a fost nevoit să aprobe un ajutor de stat de 200 de milioane pentru a salva compania Tarom. Iar compania Tarom, care a avut pierderi, a dat unor angajați premii între 6.000 și 12.000 lei”, a mai spus Bogdan.

„Această situație cu aristocrație bugetară care încasează, ba la BNR, ba la ASF, ba la Transgaz, la Nuclearelectrica, toate oficiile de care nu ați auzit schema, cearceaf de poziții este uriaș și este ocupat de cele mai multe ori de personaje care stau pe burtă. Nicăieri în lume nu se întâmplă acest lucru”, a conchis Rareș Bogdan.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare