Rareș Bogdan dă lovitura în 2021! Raportul său a fost adoptat fără probleme, în Parlamentul European

Rareș Bogdan, europarlmentar și prim-vicepreședinte al PNL, dă o adevărată lovitură în Parlamentul European.

Raportul său a trecut, fără probleme, de votul eurodeputaților. Concret, joi, Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European a adoptat cu largă majoritate raportul eurodeputatului Rareș Bogdan (PNL, PPE) privind transparența procesului decizional la nivel european.

Raportul a fost adoptat cu 60 de „voturi” pentru și 4 „împotrivă”.

În cadrul raportului fără caracter obligatoriu, eurodeputații comisiei LIBE subliniază că instituțiile europene trebuie să depună eforturi pentru a garanta cele mai înalte standarde de transparență, resposabilitate și integritate.

Eurodeputații consideră că accesul la documente ar trebui să fie asigurat în contextul împlementării politicilor europene și folosirii banilor europeni.

Suntem hotărâți să aducem cetățenii mai aproape de procesul decizional și, prin recomandările cuprinse în raport, dorim să îmbunătățim și să facem mai eficient accesul cetățenilor la documente. Transparența și responsabilitatea sunt fundamentale pentru a spori încrederea cetățenilor europeni în activitățile politice, legislative și administrative ale UE și în instituțiile sale”, a declarat Rareș Bogdan, liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE, potrivit unui comunicat de presă.

Vezi și

Vești importante pentru români: Câți bani trebuie să scoateți din buzunare pentru a obține viza de intrare în Marea Britanie

SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

Veste importantă pentru români! Ce se întâmplă cu pensia anticipată de la 1 septembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare