sursa foto:  fanatik.ro

Rareș Bogdan dezvăluie marea problemă a României privind aderarea la Schengen: ‘Nu-mi face plăcere s-o spun! Ne creează o problemă uriașă’

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, afirmă că România are, în acest moment, o mare problemă în privința aderării la spațiul Schengen.

Potrivit europarlamentarului român, cuplajul cu Bulgaria ne creează o imensă problemă, dat fiind că în ultimele săptămâni vecinii noștri de la sud de Dunăre au intrat într-un conflict violent cu Olanda.

Rareș Bogdan este de părere că nu aceasta este soluția pentru aderarea la Schengen. Ca atare, bulgarii și românii ar trebui să meargă pe calea Croației.

Rareș Bogdan: „Nu-mi face plăcere s-o spun”

Problema noastră azi, nu-mi face plăcere s-o spun, dar e acest cuplaj (cu Bulgaria) care ne creează o problemă uriașă datorită răcirii, intrării într-un conflict violent în ultimele săptămâni între Bulgaria și Olanda”, a declarat Bogdan, la B1 TV.

Dacă bulgarii vor înțelege că trebuie să acționeze în tandem cu România și să înțeleagă că trebuie să respecte strategia României, care e una inteligentă, pentru acest an, atunci nu e nicio problemă, dar dacă vor continua aceeași atitudine în care practic operarea e una… înghețarea practic pe care o propune Bulgaria nu aduce nimic. E important ca linia democratică să se deschisă, ca linia diplomatică între aceste țări să fie dezghețată pentru că noi avem nevoie de o soluție, iar soluția e una singură – extinderea Schengen.

Cred că acum Bulgaria acționează ușor lipsit de o strategie extrem de clară și nu ne ajută foarte mult în acest moment acest cuplaj. Trebuie să procedăm la fel ca Croația, asta e părerea mea”, a declarat liderul liberal Rareș Bogdan, pentru B1 TV.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare