Rareș Bogdan, discurs furtunos în Parlamentul European, în fața Ursulei von der Leyen: ‘Poporul Român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim! Vrem dreptate pentru România! Vrem în Schengen’

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și europarlamentar PNL/PPE, a avut un discurs furtunos în Parlamentul European.

Liderul liberal a solicitat ca România să fie primită în Schengen. În aceste moment, în plină invazie rusă în Ucraina, România a dat dovada că este una dintre țările cele mai atașate valorilor si familiei europene, spune Rareș Bogdan.

„Excelențele voastre, vin în fața Dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre țările cele mai atașate valorilor si familiei europene.

Din solidaritate și spirit european real, România i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război.

În numele solidarității, camioanele și trenurile încarcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice traversează România zilnic, iar în sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean.

În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină.

În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. Dupa 11 ani nedrepți de așteptare.

Care este starea reală a Uniunii Europene! Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă ?

România îndeplinește toate condițiile, și-a securizat frontierele pe banii ei, și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea?

Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv.

Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici?

Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?

Poporul Român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă la a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem in Schengen! Este dreptul nostru legitim!

Vă mulțumesc!”, a „tunat” Rareș Bogdan, în Parlamentul European.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare