sursa foto:  digi24.ro

Rareș Bogdan, semnal puternic pentru Comisia Europeană: ‘Să oprească umilirea transportatorilor români’

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a precizat pe pagina sa de Facebook că ”Delegația EPP România cere ferm Comisiei Europene să oprească umilirea transportatorilor români”.
”Delegația EPP România cere ferm Comisiei Europene să oprească umilirea transportatorilor români.
Haosul din punctele vamale ale unor state UE i-a adus pe transportatorii români în pragul disperării. Delegația EPP România (PNL-PMP-UDMR) trimite azi o solicitare fermă Comisiei Europene și cere o soluție rațională, rapidă, pentru a nu prelungi umilirea șoferilor de tir profesioniști.
Oamenii așteaptă până la 24 de ore la punctele vamale pentru testul PCR. Stau în frig, uneori în ninsoare, la temperaturi negative, în aglomerație, fără hrană, fără spații sanitare, în niște condiții inumane. Situația este gravă în special pe ruta comercială dinspre nordul Italiei prin pasul Brenner, la frontiera Cehia-Germania (Waidhaus) și pe Coridoarele Est-Vest. Cine garantează că nu se îmbolnăvesc?
Cum rămâne cu libera circulatie a bunurilor, oamenilor, serviciilor, piloni ai pieței comune? Au ajuns o glumă!
Nemaivorbind de consecințele economice devastatoare pentru transportatori și partenerii lor, pe tot lanțul de aprovizionare. Vom cere Comisiei Europene să găsească soluția prin care șoferii profesioniști să fie excluși de la testarea covid. De asemenea, să pună bazele unei strategii care să adapteze regulile la condițiile pandemiei.
Semnează Scrisoarea:
Rares Bogdan – Sef Delegatie
Marian Jean Marinescu
Sigfried Muresan
Cristian Busoi
Dan Motreanu
Vlad Nistor
Vasile Blaga
Mircea Hava
Gheorghe Falca
Daniel Buda
Traian Basescu
Eugen Tomac
Vincze Lorand
Winkler Iuliu”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Citește și:

Lucian Bode o dă pe față! Și-a adus colegul de liceu la butoanele Ministerului de Interne

Sălajul pune stăpânire pe MAI! Ministrul de Interne, Lucian Bode, șeful Jandarmeriei, Alin Mastan, și subsecretarul Ovidiu Șandor sunt din Sălaj

 

Raluca Turcan, anunțul momentului pentru toți pensionarii: Cu cât vor crește pensiile în 2021

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare