sursa foto:  digi24.ro

Războiul ruso-ucrainean nu se va încheia prea curând! Volodimir Zelenski consideră că încă nu este momentul potrivit pentru negocieri de pace cu Federația Rusă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus şefilor de stat din ţările G7, cărora li s-a adresat prin videoconferinţă la summitul lor, că nu este momentul potrivit pentru negocieri cu Federația Rusă.

Preşedintele Zelenski le-a dat tuturor un răspuns care a fost foarte clar, şi anume că încă nu este momentul potrivit pentru negociere, Ucraina va negocia când va fi în poziţia să facă acest lucru, adică atunci când ea va fi restabilit o poziţie de forţă” pe plan militar, precizează Palatul Elysee, potrivit AFP.

Preşedintele Zelenski a insistat asupra ‘‘necesităţii unui sprijin deplin, foarte operaţional pentru Ucraina”, care să-i permită ”restabilirea integrităţii teritoriale’‘ a ţării şi a cerut în acest scop mai multe echipamente militare ”astfel încât Ucraina să poată opri înaintarea Rusiei şi să-i împingă pe ruşi dincolo de liniile (frontului) din februarie”, când a început agresiunea rusă împotriva Ucrainei, mai menţionează preşedinţia franceză.

Aceasta adaugă că preşedintele francez Emmanuel Macron ”a spus foarte clar că nimic din ceea ce priveşte Ucraina nu va fi decis fără Ucraina’‘ şi că acesteia îi ”revine să stabilească momentul când poate intra în negocieri cu Rusia”.

Negocierile de pace ruso-ucrainene sunt în prezent suspendate, situaţie confirmată de ambele părţi. După reuniunea de la Istanbul din 29 martie nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii. Discuţiile au continuat o perioadă online după acea dată, dar fără progrese. Rusia a acuzat Ucraina că a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul şi presupune că aceste schimbări de poziţie sunt rezultatul unor influenţe ale Washingtonului asupra Kievului, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Volodimir Zelenski le cere liderilor G7 să pună capăt războiului din Ucraina până la sfârșitul acestui an

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare