sursa foto:  bihon.ro

RCS & RDS are probleme? Ce țară a devenit codebitor și garant pentru datoriile companie mamă

Decizia de a deveni codebitor și garant al firmei a venit pe fondul unor datorii de 1,2 miliarde de euro, din care 740,5 milioane euro datorii pe termen lung, respectiv 459,3 milioane de euro datorii curente. Firma este prezentă în România, Ungaria, Spania și Italia. România se pare că este principala piață a grupului. Digi Communications NV a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri totale de 226,7, dintre care 164,9 milioane de euro au fost câştigate în România, 37,5 milioane de euro în Ungaria, respectiv 20,8 milioane de euro în Spania şi alte 3,5 milioane euro pe alte pieţe.

Potrivit Economica, Ungaria este codebitor și garant pentru datoriile companiei Cable Communications Systems NV, actuala Digi Communications NV, compania mamă a RCS & RDS.

Aceasta a finalizat o emisiune de obligaţiuni pe pieţele externe în valoare totală de 350 de milioane de euro și a contractat un credit de 1,7 miliarde de lei de la un sindicat de bănci. Banii au fost folosiți pentru achitarea datoriilor mai vechi ale grupului Digi – RCS & RDS.

Digi Communications NV s-a listat și la Bursa de valori București. Compania anunța printr-un anunț pe BVB că a admis tranzacţionarea obligaţiunilor emise în octombrie 2016 pe piaţa principală a Bursei de Valori din Irlanda. Astfel, titlurile au fost mutate de pe piaţa globală de valori pe piaţa principală a bursei irlandeze.

Vezi și Alertă de la Guvern! Noua ordonanța de urgență cu impact asupra tuturor românilor

„În legătură cu această listare, DIGI Távközlési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (filiala deținută în Ungaria de RCS & RDS S.A., filiala Societății) a aderat în calitate de debitor garant suplimentar la contractul de emisiune a Obligațiunilor (Indenture) și la contractul cu creditorii denumit Intercreditor agreement din 26 octombrie 2016 cu privire la Obligațiuni, cât și la contractul de Facilitate de Credit Senior (Senior Facility Agreement) din 7 octombrie 2016”, se arată în continuarea anunţului, semnat de Serghei Bulgac, CEO al Digi.

Digi a înregistrat un profit net de 15,8 milioane, în creștere față de anul trecut când a avut un profit de 13 milioane de euro.

Pe piața din România, comapania are 2,75 milioane de clienţi ai serviciilor de televiziune prin cablu, 1,9 milioane de clienţi la serviciile de internet fix, 2,8 milioane de clienţi pe piaţa de telefonie mobilă, 1,27 milioane de abonamente active la serviciile de telefonie fixă, respectiv 666.000 de abonaţi la serviciile de televiziune prin satelit (DTH). Datele sunt valabile la data de 31 martie 2017.

În Ungaria, Digi avea , 452.000 de clienţi la televiunea prin cablu, aproape 400.000 la internet fix, şi mai mult de 300.000 la telefonia fixă şi telveiziunea prin satelit.

Marea mutare s-a produs când firma a cumpărat într-o tranzacţie de 140 milioane de euro, compania Invitel, al doilea mare operator fix de pe piaţa ungară, consolidându-şi astfel poziţia de lider pe piaţa din ţara vecină.

Vezi și Râzi cu lacrimi! Mail intern: ce cuvinte au fost interzise românilor de o companie străină cu sediul în țara noastră

Văduva unei regretate vedete o atacă dur pe Carmen Dan: ”Știți cum mă simt? Fraieră, batjocorită, hărțuită…”

Informații interesante despre noul „BOUREANU”! Încasările medicului târât pe jos de polițiști și neconcordanțele din declarațiile de avere

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare