sursa foto:  agerpres.ro

Reacția lui Alexandru Rafila după demisia lui Costache: ‘ Noul ministru să aibă o echipă cu atribuții clare și o comunicare bună’

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu cunoaște proiectul de imunizare a tuturor bucureștenilor, propus de ministrul demisionar al Sănătății, Victor Costache, iar despre un nou ministru, Rafila spune că echipa de la Minister trebuie să aibă atribuții clare.

„Nu cunosc acest proiect (de imunizare a tuturor bucureștenilor – n.r.). Din punct de vedere tehnic nu este posibil. Nu cred că este util pentru că eu dacă testez la un anumit moment nu înseamnă că se va îmbolnăvi în perioada imediat următoare. Această testare nu știu dacă avea vreun beneficiu”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Întrebat despre un nou ministru al Sănătății, Rafila a spus că echipa Ministerului trebuie să aibă atribuții clare și o atenție sporită asupra Institutului de Sănătate Publică.

„Bănuiesc că va fi numită o altă persoană la conducerea Ministerului. E important să aibă o echipă cu atribuții clare și o comunicare bună între toți cei implicați și la nivel central și ar trebui coroborat cu toți cei implicați, mai ales cu MAI (…) și atribuții clare Institutului de Sănătate Publică”, a mai spus Rafila.

Potrivit președintelui Societății Naționale de Microbiologie, România se poate apropia de momentul în care spitalele nu ar mai putea funcționa din cauza lipsei de personal, deoarece situația de la Suceava s-ar putea repeta.

Ministrul Sănătății, Victor Cosctahe, și-a dat demisia, în plină epidemie de infecții cu coronavirus în România, informează Mediafax.ro

Vezi și:

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Avertisment fără precedent: Un caz de coronavirus poate fi responsabil pentru infectarea altor 59.000 de persoane

Video: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare