sursa foto:  facebook

Reacția lui Klaus Iohannis, după declarația premierului: ‘Dovedeşte totala sa ignoranță. Nu am primit analiza anunțată repetat de Guvern’

Klaus Iohannis consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, premierul Viorica Dăncilă demonstrează, „încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe” și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. 

Şeful statului subliniază că decizia nu aparţine doar Guvernului, aşa cum doreşte premierul să lase impresia.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis spune că  nici până în prezent nu a primit analiza care a fost anunțată în repetate rânduri de Guvern.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, Prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. Din dorința de a-și revendica o decizie care nu aparține doar Guvernului României, așa cum dorește să lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbește să facă anunțuri publice fără să existe o decizie în acest sens.

Poziția Președintelui României cu privire la acest subiect a fost exprimată cu claritate în repetate rânduri și nu va fi reluată acum.

Decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfășoară în prezent și doar cu avizul tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul politicii externe și al securității naționale. Decizia finală aparține Președintelui României, care este, potrivit Constituției, titular al deciziilor de politică externă a României și reprezentant al țării noastre în plan extern.

Administrația Prezidențială nu a primit până în prezent analiza care a fost anunțată în repetate rânduri de Guvern.

Președintele Klaus Iohannis solicită, din nou, Guvernului și Prim-ministrului să manifeste responsabilitate în actul de guvernare”, a transmis preşedintele, informează digi24.ro

Vezi și

Dezastru pentru șoferi! Puteți primi amenzi colosale pentru această faptă

Vești importante! S-a aflat când trebuie salariatul să dea banii înapoi pe concediul de odihnă

Decizie importantă înainte de Paște! Pensiile vor fi majorate-Cine sunt beneficiarii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare