sursa foto:  cvlpress.ro

Reacție vehementă a Olguței Vasilescu! „NU sunt de acord”

Prezent luni, la un forum pe tema crizei forței de muncă, eveniment organizat de Intact Media, ministrul Olguța Vasilescu le-a transmis un mesaj tranșant companiilor.

Șefa Muncii a dezvăluit că nu este de acord ca țara noastră să-și deschidă granițele pentru forță de muncă din import, soluție cerută de mai multe companii din mediul privat, dar și de primării aflate la granița țării, care se confruntă cu o criză acută a forței de muncă.

„Sunt companii care ne cer să deschdiem granițele pentru cei din Republica Moldova, Ucraina, chiar am auzit de 3.000 de lucrătiori din Sri Lanka. Am primit solicitari din partea unor primari de pe graniţa României, care ne solicită să deschidem granitele pentru straini. Aș vrea sa vă spun unele lucruri: în momentul în care iei un lucrător din afara UE, va trebui să-l platesti cu salariul mediu pe economie, nu cu 1.450 de lei cat este la ora actuala salariul minim, ci cu peste 3.000 de lei, cât este salariul mediu„, a afirmat ministrul Muncii.

Olguța Vasilescu a mai precizat că a pus la dispoziție măsuri menite a stimula creșterea numărului de angajați în domeniile care se confruntă cu lipsă de persona, precum prima chirie sau existenta fondurilor europene disponibile pentru ucenicie și stagii de pregătire, scrie economica.net.

Nu sunt de acord ca atât timp cât avem 3 milioane de romani în afara granitelor, și în condițiile în care au inceput să crească salariile, nu știu de ce ar trebui să acceptăm persoane din Africa sau Asia, care să vină sa lucreze in Romania când avem foarte multe măsuri la dispoziţie si acest guvern este deschis la orice alte măsuri”, a mai spus ministrul Muncii.

Vezi și Cristina Stamate nu are loc de veci! Cunoscutul actor care s-a oferit să-i ajute apropiații în privința înmormântării

Acuze GRAVE ale protestatarilor #Rezist! Cine ar fi TRĂDAT

De ce sunt astăzi tunurile pe Liviu Dragnea – motivul care a fost uitat

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare