sursa foto:  tribuna.ro

Replică tăioasă a premierului! „Nu le-a jefuit nimeni. Le-am luat acum pentru că acum ne trebuiau”

După organizarea Biroului Permanent Național al Partidului Social Democrat, premierul Mihai Tudose a avut o replică incendiară.

Întrebat, la finalul BPN al PSD, despre faptul că Ministerul Energiei a solicitat Romgaz şi Conpet să vireze în avans către bugetul de stat câteva sute de milioane de lei sub formă de dividende, premierul a explicat: „Dividendele, în mod cert, se dau acţionarilor.

Deci, nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu avea dreptul. Le-am luat acum pentru că acum ne trebuiau. Vrem să începem nişte proiecte foarte mari. V-am dat un exemplu, Braşov — Ploieşti (tronson de autostradă — n.r.). Se face pe bani naţionali şi trebuie să demonstrăm că avem banii, măcar de început, ca Banca Mondială să fie partener”.

Tudose a dezvăluit că Guvernul a solicitat tuturor companiilor de stat să vireze la buget în avans sumele sub formă de dividende neangajate în proiecte viitoare, conform Capital.

De asemenea, Tudose a arătat că virarea la buget a acelor sume de către companiile de stat menţionate nu reprezintă o problemă.

„Nu, nu este. Dacă dividendele acestea erau date către stat peste şase luni sau acum, din punctul meu de vedere, este exact acelaşi lucru. Cu toate companiile s-a vorbit şi s-a ţinut cont de necesarul până la sfârşitul anului sau pe primele luni ale anului viitor. La toate companiile de stat s-a pus această problemă şi s-a găsit această soluţie. Acolo unde banii oricum nu erau angajaţi, nu era nicio prognoză că vor fi necesari, s-au luat acum”, a afirmat Mihai Tudose.

Vezi și Un fost ofițer SRI detoneză BOMBA! Unde acționează firmele acoperite ale Serviciului – ce SCOP SUPREM avea Statul Paralel al lui Coldea

Cum arată cea mai săracă bomba sexy, consilieră de ministru! Zice că are 0 venituri

ATENȚIE! Sumă RECORD pusă de FBI pe capul unui român! Cine este și ce a făcut

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare