sursa foto:  gandul.ro

Revoltător! Fost șef de poliție, primit cu brațele deschise pe listele PNL, după ce a fost demis din cauza unui scandal între interlopi

Odată cu începutul campaniei electorale pentru alegerile din 27 septembrie, partidele și-au scos la înaintare toate resursele umane din teritoriu pentru a face campanie în beneficul partidului și în scopul de a aduna voturi. Se întâmplă ca uneori partidele să aibă în rândul organizaților locale membri ai lumii interlope sau foști membri din cadrul poliției, așa cum este și cazul lui Georgel Enescu, fostul șef al IPJ Dolj.

Georgel Enescu, fostul şef al IPJ Dolj, este unul dintre noii politicieni liberali care candidează pentru o funcţie de consilier municipal în Cetatea Băniei. În 2008, actualul candidat liberal ocupa funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean Dolj din care a fost demis de către ministrul PNL al Internelor Cristian David, după ce mai multe clanuri de interlopi şi-au reglat conturile în stradă.

Fostul comandat al IPJ Dolj, Georgel Enescu, ex-şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Olt şi al SIPI Dolj (fostă Doi şi-un sfert).

Este vorba de celebra reglare de conturi dintre membrii clanului “Pară” şi oamenii cunoscutului interlop Enrico Constatinescu, care deţinea o firmă de pază în Craiova.  Scandalul a avut loc în faţa Curţii de Apel din Craiova. Şefii clanului “Pară” i-au declarat război lui Enrico, după ce nu au fost lăsaţi să intre într-un local din oraş. În urma răfuielii, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Georgel Enescu a fost demis, fiind acuzat, conform presei locale, că avea legături cu liderii clanului “Pară”.

Vezi și: Un temut interlop, susținător al candidaților PNL, a fost reținut pentru șantaj

“Ca urmare a solicitării ministrului de Interne şi Reformei Admnistrative, Cristian David, şi a şefului IGPR, chestor Gheorghe Popa, de asumare a responsabilităţii pentru repetatele acte de violenţă stradală din Craiova, comisarul şef Georgel Enescu a cerut astăzi (n.r. – 05.02.2008) eliberarea din funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Dolj, fiind pus la dispoziţia IGPR”, se arată în comunicatul oficial al Poliţiei Române.

De remarcat, că prefect al judeţului la aceea vreme era nimeni altul decât actualul candidat al PNL la funcţia de primar al Craiovei, Nicolae Giugea. Georgel Enescu a fost acuzat inclusiv că a susţinut unul dintre clanurile importante din Craiova, fiind, conform publicaţiei ziaristionline, naşul lui Filip Serdaru, unul dintre liderii interlopi croioveni care seocupa cu traficul de persoane în Mexic, SUA şi Canada.

După ce a fost demis din fruntea Inspectoratului Judeţean Dolj, Georgel Enescu a fost pus la dispoziţia IGPR, pentru a fi numit, apoi, şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Olt, apoi transferat la instituţia omoloagă din Dolj, fostul “Doi Şi-un Sfert”. În cele din urmă, Enescu şi-a încheiat cariera de poliţist în funcţiile de şef de post la Stoina (OLT) şi Bălceşti (Vâlcea).

Odată încheiată cariera din rândul apărătorilor legii, Georgel Enescu a fost chemat de fostul partener din fruntea judeţului Dolj, Nicolae Giugea să se alăture echipei liberale în lupta pentru câştigarea administraţiei Craiovei, conform celor de la adevarul.ro.

Câteva dintre scandalurile petrecute în Craiova în timpul mandatului lui Georgel Enescu de şef al IPJ Dolj:  

– 20 august 2007 – Două persoane împuşcate şi mai multe bătute ajung la spital după ce două clanuri rivale se răfuiesc cu pistoalele chiar în curtea Institului de Medicină Legală Craiova.

– 5 septembrie 2007 – Doi craioveni se răfuiesc în trafic, unul dintre ei folosindu-se de o sabie iar celălalt de un pistol cu bile de cauciuc.

– 10 septembrie 2007 – Şase persoane deschid focul asupra unui grup de tineri în cartierul George Enescu.

– 1 octombrie 2007 – Două familii de ţigani se războiesc cu pistoale şi cuţite în cartierul de rromi Faţa Luncii. La spital ajung patru personae tăiate şi două împuşcate.

– 14 octombire 2007 – Două maşini sunt distruse cu bâtele şi mai multe focuri de armă se aud în cartierul Brazda lui Novac după ce între două grupări se răfuiesc.

– 1 decembrie 2007 – Două familii de rromi se iau la bătaie în plină stradă. Poliţia întocmeşte şase dosare penale şi interoghează 25 de persoane.

– 6 decembrie 2007 – Cinci craioveni ameninţă cu un pistol de cauciuc doi agenţi de pază, de supărare că le-au fost interzis accesul într-un local.

Citește și:

EXCLUSIV Ciudatul caz al omului PNL, care face campanie pentru USR-PLUS! L-a șters pe Emi Pian de pe Facebook, după ce s-a zis că e rudă cu celebrul interlop

Reacția sexy-cântăreței de la Sănătate, după oferta-bombă făcută de Traian Băsescu

Se face ‘curățenie’ în spitale. Pe cine vizează Nelu Tătaru și Raed Arafat

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare