sursa foto:  https://start-up.ro

România este tot mai aproape de tehnologia 5G! Se vor crea mii de locuri de muncă

Începând de astăzi, România are parte de Strategie națională pentru implementarea 5G! Conform experților, începând de astăzi a pornit motorul celei de-a patra revoluţii industriale.

Imediat cu intrarea pe piață a tehnologiei 5G voi apărea multe schimbări și nu ne referim doar la clipuri video, ci şi la o conectare mult mai rapidă în domenii precum agricultura, transporturile şi sănătatea.

Elena Ovreiu, Falcutatea de Inginerie Medicală: Monitorizarea în timp real va reduce costurile pentru că mutăm monitorizarea şi îngrijirea pacienţilor din spital acasă şi asta înseamnă o reducere a costurilor de spitalizare. De asemenea pot fi prevenite probleme de sănătate ale pacienţilor folosind inteligenţa artificială.

Serviciile clasice de voce şi SMS şi-au epuizat potențialul de creștere, sunt tot mai des înlocuite de servicii de mesagerie și voce instant, de internetul 2.0.

Conexiunile care permit viteze mari la internet au ajuns să dețină o pondere de 85% din total. Raportat la numărul de locuitori, traficul de internet mobil a înregistrat o creștere de aproape 45% în prima jumătate a anului 2018, până la 2,3 GB/lună pe abonat. Şi tocmai pentru ca aceste ritmuri de creştere în internetul mobil să fie susţinute este nevoie de tehnologia 5G.

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte DIGI | RCS & RDS: Vom asista la o explozie a traficului numai din consumul actual şi din noi terminale pe care utilizatorii în curând şi asta înseamnă că trebuie să facem ceva. Avem nevoie de noi tehnologii. Am pregătit reţele de fibră optică de mare viteză şi am pregătit reţele radio la fel foarte bine dimensionate pentru viitor. Însă, ceea ce ne lipseşte de acum încolo este că trebuie să avem un mediu de reglementare mai bun care să ne asigure că aceste reţele se vor dezvolta şi în viitor ca şi până acum.

Sorin Grindeanu, președintele ANCOM:Operatorii ştiu ce au de făcut. Au mai făcut asta. Tocmai de aceea dialogul dintre noi şi ei este foarte important ca să se îndeplinească pe de o parte o licitaţie de succes pentru că vorbim de o resursă a României, spectrul, pe de altă parte resursele pe care operatorii le pun în mişcare astfel încât să realizeze aceste reţele necesare 5G.

Efectele implementării 5G se vor observa în economia românească, datorită generării devenituri de peste 4,7 miliarde de euro, prin crearea a peste 250 de mii de noi locuri de muncă și creșterea cifrei de afaceri in industrii inteligente de la 3,7 miliarde de dolari în 2020, la 9 miliarde de dolari în 2026, informează digi24.ro

Sorin Grindeanu, preşedinte ANCOM: Impactul pe care 5G-ul îl va avea asupra noastră, a tuturor va fi unul mult mai mare decât toate celelalte update-uri ale tehnologiei. Vorbim de a patra revoluţie industrială ceea ce ne va duce la dezvoltări ulterioare la care în mod sigur nu ne gândim acum.

La dezbaterea organizată de ANCOM au participat toţi operatorii de telefonie mobilă din România: Digi | RCS & RDS, Orange, Vodafone şi Telekom. Licitaţia dedicată operatorilor care vor să acceseze tehnologia 5G va avea loc în a doua jumătate a anului 2019.

Vezi și

Cod roșu de alertă! Toți cei care au cumpărat aceste produse de la Mega Image sunt vizați – Trebuie distruse

Mare atenție!Toți șoferii sunt vizați- Se dau amenzi uriașe

Detalii neștiute ies la iveală! Dezvăluiri incredibile despre înlocuitorul Olguței Vasilescu

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare