sursa foto:  news.ro

Premieră! România, la un pas să DETRONEZE Grecia

Țara noastră are o șansă încredibilă în anul 2017. România poate scrie o filă de istorie și poate detrona Grecia la finele anului, lucru pe care deja l-a făcut în primul trimestru din 2017.

Țara noastră a depăşit Grecia după valoarea ajustată a produsului intern brut (PIB) din primul trimestru al acestui an şi are şanse mari să încheie 2017 cu o valoare a PIB mai mare decât cea a Greciei, devenind cea mai mare economie a Balcanilor, după circa patru decenii de supremaţie elenă, scrie News.ro.

Conform sursei citate, seriile de date publicate miercuri de biroul european de statistică, Eurostat, arată că, în primul trimestru al acestui an, valoarea PIB-ului României, ajustată în funcţie de influenţele sezoniere, a fost de 44,2 miliarde euro, în timp ce valoarea PIB-ului Greciei a fost de 43,96 miliarde euro.

Aceasta este o premieră pentru țara noastră. De când există serii statistice disponibile privind PIB-ul trimestrial, valoarea PIB-ului ajustat al României nu a mai depășit niciodată valoarea PIB-ului Greciei.

Vezi și Romatsa – bătaia de joc a Guvernului! Bomba sexy din consiliul de administrație – cât câștigă pe lună

Lovitură de teatru: cine sunt cei cinci liberali care au votat legea salarizării

Lovitură pentru o importantă televiziune! Un „greu” și-a anunțat plecarea

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.