România verde și digitală. Rolul orașelor

Cum pregătesc administrațiile locale trecerea către orașele verzi și când ne vom bucura de servicii publice digitalizate? Sunt întrebări la care încercăm să răspundem la conferința „România verde și digitală. Rolul orașelor”, care va avea loc pe 11-12 mai, în București, în grădina Muzeului Filipescu-Cesianu.

Conferința se înscrie în seria de evenimente organizate de Asociația SMARTiCITY și jumptosmart.ro,  pentru promovarea soluțiilor smart, care pot contribui la transformarea orașelor de acum în orașe digitale și verzi, în beneficiul locuitorilor.  Pentru a reuși, cu rezultate eficiente și durabile, este nevoie de o cât mai bună și strânsă colaborare între autoritățile centrale, locale, mediul privat și comunități.

„ROMÂNIA VERDE ȘI DIGITALĂ. ROLUL ORAȘELOR”  reunește primari și alți reprezentanți ai administrațiilor publice locale, reprezentanți ai Executivului, ambasadori, companii de top din energie, IT&C, transporturi. Președinta Senatului, Anca DRAGU, Președintele Asociației Municipiilor din România și Primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil BOC, Primarul sectorului 6, Ciprian CIUCU, Ambasadorul Estoniei în România, E.S. Ingrid KRESSEL, Europarlamentarul Siegfried MUREȘAN, Primarii municipiilor Galați, Suceava, Oradea, Slobozia, Miercurea-Ciuc sunt printre invitații și speakerii conferinței.

Dintre invitații străini ai Conferinței, amintim: Aida Liha Matejicek, șef al unității României în cadrul DG REGIO (Directoratul General pentru Politică Urbană şi Regională), Bernd Vogl – Șeful Departamentului de Energie, Planificarea energetică a orașului Viena, având ca sarcină principală gestionarea și coordonarea programelor energetice vieneze și munca strategică cu accent pe decarbonizarea orașelor.  Anja Reimann, lider de proiect în cadrul proiectului AI4Cities, Amsterdam. Proiectul AI4Cities finanțat de UE va juca un rol de lider în planurile de acțiune climatică ale orașelor, Elsa Durieux – Ofițer superior la ICLEI (Guvern local pentru durabilitate), o rețea globală de orașe care lucrează la inițiative de dezvoltare durabilă, Rob Davidson – Director, Analist în Consiliul de Tehnologie a Informației și Comunicației. Pasionat de open data, promovând utilizarea datelor pentru bunăstarea socială și crearea afacerilor.

Parteneri instituționali : Muzeul Municipiului București. Casa Filipescu-Cesianu.

Partenerii Conferinței: Integrisoft, UP România, Electrogrup, Bosch, Signify, Orange, Nordis Group,  Urban Scope, Otokar, International Alexander, Display Solutions, Capital Estate, Steinbeis Transfer Management, Yokko. 

Parteneri media: News.ro, Bugetul.ro, New Money. 

Conferința va fi transmisă LIVE, de la ora 9.30 pe pagina de FB: https://www.facebook.com/oraseinteligente

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare