sursa foto:  voi.id

Rusia se pregătește de bătălia de toamnă în războiul cu Ucraina. Flota rusă de la Marea Neagră va primi mai multă tehnică militară

Viceamiralul rus Viktor Sokolov a anunțat că flota rusă de la Marea Neagră urmează să primească 12 noi nave alături de aviaţie şi vehicule terestre în 2022.

Flota de la Marea Neagră participă la operaţiunea militară specială şi realizează cu succes obiectivele ce i-au fost trasate„, a declarat Sokolov, citat de agenţia de presă rusă TASS, în faţa unui grup de tineri ofiţeri, informează Reuters.

Agenţia de presă RIA Novosti a anunţat miercuri că Viktor Sokolov a fost numit la conducerea Flotei ruse de la Marea Neagră. El l-a înlocuit în această funcţie pe Igor Osipov, care a condus Flota de la Marea Neagră din 2019, după o serie de eşecuri.

Cu o săptămână înainte, explozii la o bază aeriană din Crimeea au provocat distrugeri majore unuia dintre regimentele aeriene ale Flotei ruse de la Marea Neagră.

În aprilie, nava-amiral a acestei Flote, crucişătorul Moskva, a fost scufundată în urma a ceea ce Ministerul Apărării ucrainean a spus că a fost o lovitură cu rachetă.

Două luni mai târziu, Flota rusă de la Marea Neagră s-a retras din Insula Şerpilor, o insulă strategică situată în apropiere de portul Odesa.

Rusia denumeşte campania sa militară din Ucraina „operaţiune militară specială”, menită de demilitarizeze şi „denazifice” Ucraina. Însă Kievul şi ţările occidentale consideră că acesta este un pretext pentru un război de cotropire în stil imperialist, potrivit agerpres.ro.

Vezi și:

Federația Rusă ar putea pierde Peninsula Crimeea! Forțele armate ucrainene bombardează tot mai multe obiective militare ruse

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare