sursa foto:  gannett-cdn.com

S-a încheiat ancheta! De la ce a pornit incendiul care a mistuit catedrala Notre-Dame

La două luni după incendiul care a distrus o parte a catedralei Notre-Dame, Parchetul din Paris a încheiat o anchetă preliminară. „Niciun element nu permite acreditarea ipotezei conform căreia ar fi fost o mână criminală”, a mai spus Parchetul, scrie francetvinfo.fr, conform news.ro.

În schimb, „mai multe ipoteze au reţinut atenţia anchetatorilor, printre acestea fiind cea a unei disfuncţionalităţi a sistemului electric sau cea a unui foc din cauza unei ţigări prost stinse, fără ca una dintre acestea să fie privilegiată în acest stadiu”, potrivit Parchetului.

Parchetul a anunţat miercuri deschiderea unei anchete judiciare pentru „degradarea involuntară, prin incendiu, a catedralei, şi pentru încălcarea deliberată a obligaţiei de prudenţă sau de securitate impusă de lege sau de regulament”.

Investigaţii „mai aprofundate”, cu ajutorul unei expertize, vor fi făcute în continuare.

Catedrala Notre-Dame a ars, timp de peste 12 ore, la 15 aprilie. Cele mai multe dintre obiectele de artă şi de importanţă religioasă au fost salvate, la fel şi structura ei, chiar dacă două treimi din acoperiş a fost carbonizat.

 

Vezi și

EXCLUSIV ‘Spirala’ USR-PLUS-LGBT-Rezist. Finanțatorul din umbră

Ipoteză-bombă! Cine ar urma să fie viitorul președinte al României – Șah pentru Klaus Iohannis

Vești! Mii de români riscă amenzi usturătoare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare