Banca.Transilvania.Iasi Romania

sursa foto:  mesaj.md

S-a semnat în mare secret! Mutare prin care Banca Transilvania se bate de la egal la egal cu BCR

Banca Transilvania a semnat în mare secret contractul de achiziție a unei importante bănci din România, fiind din ce în ce mai aproape de primul loc al podiumului. Noua achiziție va completa strategia de creștere a gigantului bancar și va duce la o consolidare a poziției sale pe piață. Mai mult de atât, acum, instituția se poate bate de la egal la egal cu BCR, banca ce se află pe primul loc în țara noastră.

Potrivit zf.ro, contractul achiziției băncii Bancpost s-a semnat în dimineaţa zilei de vineri, 24 no­­iembrie 2017, la discretul Hotel Epoque, de lângă parcul Cişmigiu, Horia Ciorcilă şi Ömer Tetik.

Tranzacția îi va aduce Băn­­cii Transilvania active de aproape două mi­­liarde de euro şi o reţea de depozite râvnită de toată lumea, de aproape 1,8 miliarde de euro, plus un profit de 50 de milioane de euro pe an, a început în vara lui 2016. Atunci, o echipă de bancheri de investiţii din Londra, de la Barclay‚ una dintre cele mai mari bănci britanice, s-a prezentat la Banca Transilvania spunând că ei ştiu de proiectul „Florance“ – vânzarea Bancpost.

Vezi și EXCLUSIV! Dragoș Anastasiu pune punctul pe I: ministerul care este și nu este în Guvern! Ar rezolva multe dintre problemele României!

 Bancherii de investiţii, o specie aparte, le-au spus celor din Cluj de ce ar trebui să cumpere Bancpost şi de ce ar trebui să lucreze cu ei în această tranzacţie, adică să-i angajeze consul­tanţi. Deşi până atunci nu lucraseră niciodată cu Barclay‚ Horia Ciorcilă şi Ömer Tetik au mers pe mâna lor, mai ales că, de partea cealaltă a baricadei, bancherii angajaţi de Eurobank pentru vânzare erau „prietenii“ lor de la Londra de la băncile Mediobanca şi HSBC.

În tranzacţiile de fuziuni şi achiziţii, cel mai interesaţi într-un deal sunt consultanţii, începând de la bancherii de investiţii şi avocaţii, până la firmele de audit; din acest motiv, ei fac tot posibilul ca o tranzacţie să iasă, ca să-şi ia comisionul şi în final bonusul.

Vezi și A ieșit la iveală! Care sunt, de fapt, veniturile Andreei Esca

La începutul lui 2017, pe piaţă a apărut la vânzare proiectul „Florance“, iar Banca Transilvania a fost pregătită. Decizia de a intra în licitaţie a fost luată extrem de rapid în boardul de la Cluj, având în vedere că Bancpost era o bancă din top 10, cu o cotă de piaţă de 2%, ceea ce înseamnă mult într-un sistem bancar românesc cu foarte multe bănci mici.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare